Андрей Райчев: В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев

Главният прокурор е първият политик от младото поколение, изтъква анализаторът

Между трима силни мъже не може да няма искри. Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл, посочи той

В. Енчев: Това са недосегаемите, на които Гешев няма да посегне! Освен ако САЩ му наредят

Да се захване с „Булгартабак“ не е досаден съвет към Гешев, а негово задължение

В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев. Той играе огромна роля и затова има нова властова ситуация. Това не може да не доведе до разместване. И от двама силни мъже, станаха трима - призидента, премиера и прокурора. Между тях не може да няма искри. 

Такъв анализ на политическата ситуация направи социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия. 

"Има трима силни мъже и между тях не може да няма искри. Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл", посочи Андрей Райчев коментира последните скандали с участието на премиер, президент и главен прокурор. Той обаче напомни, че е глупаво да се започва институционен скандал.

За да онагледи тезата си за сблъсък между тримата, Райчев разказа следната семейна история.

"Внукът ми Андрей не иска да играе с Павелчо и му казва: Аз съм Батман. Павелчо казва: И аз съм Батман, а Андрей отвръща: Батман е един".

По думите на Райчев Батман в българската държава също е един, но на политическата сцена вече имаме трима силни мъже. Докато Борисов и Радев мислят за предстоящите избори, то Иван Гешев се е еманципирал. Според Райчев не се потвърждават и твърденията, че Гешев е зависим от ДПС, Борисов или САЩ.

"Има нов политически фактор и това е Гешев. Той е нов властови играч. Гешев е първият политик от младо поколение. Това не може да не доведе до разместване. От двама силни мъже станаха трима", коментира пред Нова телевизия социологът. И подчерта, че за обвинител №1 не се задават въпросите, съпътствали политиците преди него - бил ли е член на БКП, свързан ли е с ДС, защото просто той е от друго поколение.

Той разкрепостява институцията. Ние имаме нова политическа ситуация, която не да разгадаваме  със стари щампи. Ако Гешев успее да промени манталитета на мислене – ще бъде такава смрадня….Важно е да успеем да разчистим Авгиевите обори и мисля, че в действията си той е прав, изтъкна Райчев. 

Гледайки Гешев си правете сметка каква ще е България по-нататък, посочи Райчев.

Той е еманципиран, млад, с нов стил, с друг начин на мислене, той в момента набира сили. Така че ние имаме нова политическа ситуация и не бива да я коментираме със старите щампи, коментира той.

Според мен категорично Гешев не е зависим от никого, посочи Райчев.
Той продължи още, добавяйки, че Иван Гешев не се държи като марионетка. Според Райчев главният прокурор обаче демонстрира емоционалност, която е в повече за поста, който Гешев заема.

Мандатът на Борисов приключва след една година. Но следващата година е етапна - има два избора - за президент и премиер. И двамата показват на какво са способни, посочи още Андрей Райчев.

Мантрата на Радев е – аз бях честен, а други казват – не това не е вярно, и разказват една история за жена му след 5 години. Радев изразява народния гняв – вие сте гадове…, това е нещото, което народът чува, но и го мисли. Борисов казва – ние постигнахме успехи, което също е вярно. Важно е да не се заплетем в институционална истерия, която ще се отрази негативно на България. Глупаво е да започнем с режисиран скандал 2021 година.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...