Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Андрей Райчев: В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев

Главният прокурор е първият политик от младото поколение, изтъква анализаторът

Между трима силни мъже не може да няма искри. Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл, посочи той

В. Енчев: Това са недосегаемите, на които Гешев няма да посегне! Освен ако САЩ му наредят

Да се захване с „Булгартабак“ не е досаден съвет към Гешев, а негово задължение

В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев. Той играе огромна роля и затова има нова властова ситуация. Това не може да не доведе до разместване. И от двама силни мъже, станаха трима - призидента, премиера и прокурора. Между тях не може да няма искри. 

Такъв анализ на политическата ситуация направи социологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия. 

"Има трима силни мъже и между тях не може да няма искри. Борисов мечтае Радев и Гешев да се сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл", посочи Андрей Райчев коментира последните скандали с участието на премиер, президент и главен прокурор. Той обаче напомни, че е глупаво да се започва институционен скандал.

За да онагледи тезата си за сблъсък между тримата, Райчев разказа следната семейна история.

"Внукът ми Андрей не иска да играе с Павелчо и му казва: Аз съм Батман. Павелчо казва: И аз съм Батман, а Андрей отвръща: Батман е един".

По думите на Райчев Батман в българската държава също е един, но на политическата сцена вече имаме трима силни мъже. Докато Борисов и Радев мислят за предстоящите избори, то Иван Гешев се е еманципирал. Според Райчев не се потвърждават и твърденията, че Гешев е зависим от ДПС, Борисов или САЩ.

"Има нов политически фактор и това е Гешев. Той е нов властови играч. Гешев е първият политик от младо поколение. Това не може да не доведе до разместване. От двама силни мъже станаха трима", коментира пред Нова телевизия социологът. И подчерта, че за обвинител №1 не се задават въпросите, съпътствали политиците преди него - бил ли е член на БКП, свързан ли е с ДС, защото просто той е от друго поколение.

Той разкрепостява институцията. Ние имаме нова политическа ситуация, която не да разгадаваме  със стари щампи. Ако Гешев успее да промени манталитета на мислене – ще бъде такава смрадня….Важно е да успеем да разчистим Авгиевите обори и мисля, че в действията си той е прав, изтъкна Райчев. 

Гледайки Гешев си правете сметка каква ще е България по-нататък, посочи Райчев.

Той е еманципиран, млад, с нов стил, с друг начин на мислене, той в момента набира сили. Така че ние имаме нова политическа ситуация и не бива да я коментираме със старите щампи, коментира той.

Според мен категорично Гешев не е зависим от никого, посочи Райчев.
Той продължи още, добавяйки, че Иван Гешев не се държи като марионетка. Според Райчев главният прокурор обаче демонстрира емоционалност, която е в повече за поста, който Гешев заема.

Мандатът на Борисов приключва след една година. Но следващата година е етапна - има два избора - за президент и премиер. И двамата показват на какво са способни, посочи още Андрей Райчев.

Мантрата на Радев е – аз бях честен, а други казват – не това не е вярно, и разказват една история за жена му след 5 години. Радев изразява народния гняв – вие сте гадове…, това е нещото, което народът чува, но и го мисли. Борисов казва – ние постигнахме успехи, което също е вярно. Важно е да не се заплетем в институционална истерия, която ще се отрази негативно на България. Глупаво е да започнем с режисиран скандал 2021 година.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!