В. Енчев: Това са недосегаемите, на които Гешев няма да посегне! Освен ако САЩ му наредят

Image may contain: 1 person, suit and closeup

Днес мастити социолози и политолози се надпреварват да коленичат пред главния прокурор, твърдейки със сервилен патос, че Иван Гешев се еманципирал от Борисов и не заел този пост по схемата „Ти си го избра“. Слушам ги, гледам ги и се питам: Колко ли данъчни и прочие грехове на прехода имат, та така ниско полягат на Гешев?

Вижте доживотно защитените от прокурорско преследване фигури, които до една са или бизнеспартньори,или любимци на Бойко Борисов. На тях Гешев няма да посегне, щото този, който си го избра, няма да позволи и косъм да падне от главите им. Ето списъкът на недосегаемите политици, бизнесмени и бизнесдами:

Цветелина Бориславова – най-богатата жена в България, чието състояние отдавна е над единия милиард в зелено. Тя не само е близка до премиерското сърце, но и до парите му.

Красимир Каракачанов – отговорен за действията на назначените от него министър на екологията и директор на Агенцията за българите в чужбина - и двамата в следствения арест. Недосегаем, защото заплаши: При трети арест на човек от неговата квота, ВМРО напуска правителството! Митичният трети е зам.-министър на екологията, отговарящ за „Управление на отпадъците“, все още на свобода поради революционния ултиматум на силовото вице.

Ахмед Доган – неофициално най-богатият българин, отскоро собственик на ТЕЦ „Варна“ с неговия студен резерв за 300 милиона, получен като подарък срещу символична петцифрена сума. Недосегаем, защото гарантира етническия мир в страната и оцеляването на кабинета „Борисов 3“ при всеки вот на недоверие.

Делян Пеевски – официално най-богатият мъж в България, за когото не се казва какво притежава, а кое още не е негово. Понеже е защитен политически екземпляр, с резервиран прокурорски чадър, аферите му в КТБ и „Булгартабак“ са опростени в следващите седем години. А след Гешев и потоп!

Кирил Домусчиев – милиардер в първата тройка на най-богатите българи, с интереси за милиони във футбола, фармацевтиката, телевизиите и мореплаването. Дължи на Агенцията за приватизация скромните 52 милиона от покупката на Български морски флот (БМФ), но нито един държавен служител не смее да му ги поиска. Защото всеки чиновник и прокурор знае: посегнеш ли на корабния магнат, на следващия ден си уволнен лично от премиера! В интерес на службата.

Собственик на жълтокафяв сайт, чието име е неприлично дори да се изрича. От премиерска бухалка, размазваща неудобните и опозицията, сайтът се изроди в прокурорски официоз, където прокуратурата първо съобщава лицата за отстрел. Видите ли името си там, чакайте НАП, полиция, прокурори и белезници. Организира мургавите митинги в подкрепа на Гешев пред Висшия съдебен съвет, скандирайки с мегафон „Гешев, Гешев“. Зависим от прокуратурата заради документирано от „Антикорупционна мрежа“ пряко негово участие в източването на КТБ. Десетминутният документален филм вече е на бюрото на Доналд Тръмп. Ала наивни са вярващите в отвъдокеанската правда. Освен ако

Големият брат не реши предизборно да хигиенизира медийната ни борса.

Следва продължение на списъка с недосегаемите. Без излишни илюзии. Все пак живеем в държавата на овластените мутри.

Велизар Енчев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:https://www.facebook.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...