Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Задържани чиновници от комисията по хазарта сочат Горанов за подбудител! Как се крадат 500 млн. лв.?

Ген. Атанасов: Г-н премиерът да вземе главата на финансовия министър за несъбраните вземания

Владислав Горанов е опъвал чадъра над бизнеса на Божков и останалите в хазартният сектор, като всички е трябвало да се отчитат на определен човек според “ценоразпис” определен лично от Горанов.

Схемата е работила години наред, но засега въпреки, че показанията на всички задържани сочат Горанов за подбудител на схемата, от прокуратурата мълчат.

Божков и да не е искал да дава в един момент е трябвало да прави като всички останали, за да не му отнемат лиценза пише в показанията на един от задържаните, който добавя, че всички босове с хазартен бизнес дават, а всичко се отчита лично на министъра на финансите, който пък се отчита на Бойко Борисов.

Имало е договорка да си спестяват определени плащания още по времето на кабинета Борисов 2 и всичко си продължи по старият начин и в кабинета Борисов 3.

Няма човек в комисията по хазарта, който да вземе от някой бос пари, без да се отчете, като всички са наясно, че босовете, особено тези големите като Божков си говорят и с Борисов и с Горанов директно по телефона и само едно изречение и всичко може да му се случи на служителя, ако упражнява рекет и взема подкупи без знанието на министъра си, в случая Горанов.

Иначе схемата с рекета е във всички министерства, защото черните каси за избори трябва да се пълнят постоянно според Горанов и Борисов, преди това същото се обясняваше и на министрите лично от Цветан Цветанов.

Днес главният прокурор обяви, че Васил Божков (Черепа) се разследва за “половин милиард” лева. Откраднати, неплатени, скрити и пр.

В същото време обаче, разследването не мръдва “над” Комисията по хазарта, което е меко казано – странно. Няма арестуван дори един заместник-министър.

Как обаче се крадат 500 милиона лева, без Бойко Борисов и Влади Горанов да знаят? Те пълни идиоти ли са? Нима хора, които предизвикаха възхищението на всички, с усвояването на европейски и български пари, са толкова “тъпи”, че да “не видят” подобно нещо?

Вярва ли някой?

Вярва ли, че дребни чиновници в Комисията по хазарта са били единственият “чадър” над Черепа, за да задигне толкова пари

🙂

Колкото и да са парите (не е изключено да има известно “раздуване” заради значимост от Гешев), те не са били само за Божков и за световно неизвестни човечета в Комисията. Плащано е и нагоре, а ако приложим принципа от останата част на държавното крадене, най-много е прибрал тоя най-отгоре. Той никога не е “капо”…

Нека погледнем кои са хората в Комисията по хазарта.

Председател на Държавната комисия по хазарта:

Александър Георгиев

Членове на Държавната комисия по хазарта:

Васил Панов – Национална агенция за приходите

Явор Колев – Държавна агенция Национална сигурност

Евгени Стоянов – Министерство на правосъдието

Николай Райчев – Министерство на икономиката

Всички тези членове се назначават от Министъра на финансите. Самата комисия дори не е квази-независим орган, който примерно се избира от Парламента. Директно всички вътре се назначават от Горанов. Тя дори се води “орган към министъра на финансите”.

Текстът в закона е ясен:
Чл. 16. (1) Държавният надзор върху хазарта се осъществява от Държавната комисия по хазарта, наричана по-нататък “Комисията”, към министъра на финансите. Комисията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София.

Видно от самите назначени, те са хора от НАП, ДАНС и още 2 министерства!

Абсолютно несериозно е да се твърди, че всичко се свежда само до хората вътре в комисията, а министрите нагоре “нищо не са знаели”.

Най-интересни са позициите на Явор Колев от ДАНС и Васил Панов – НАП. Едното е организацията за борба с корупцията, а другото – данъчните.

Как така Черепа е овладял целия хазарт, и е станал монополист, а ни ДАНС, ни НАП, ни Правосъдие, ни Икономика са знаели? Как не е плащал данъци и такси, а НАП не са разбрали…

На идиоти ни правят. Точно по същия начин, по който Бойко ни прави на идиоти за всичко друго.

Историята много прилича на тази с “Топлофикация” и Вальо Топлото. Тогава разследването “спря” до нивото на самия “Топлото”, той излезе престъпен гений, глава на престъпна група. Нагоре – министри, кметове, шефове на общински съвети – няма такива хора…

Сега – същото.

Страховитата мафия се ползва с протекция на чиновници от средно ниво, и винаги “някак” успява да изиграе безкрайно честните висши държавни ръководители.

Бойко, не сме идиоти всичките. Но вие всичките сте за …

източници:

Добри Божилов и https://www.xaknews.com/

Ген. Атанасов: Г-н премиерът да вземе главата на финансовия министър за несъбраните вземания

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!