Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Атанасов: Г-н премиерът да вземе главата на финансовия министър за несъбраните вземания

.
Ген. Атанас Атанасов

Кой отговаря за събирането на държавните вземания? Това е политическият въпрос. Отговорът е прост, правителството отговаря, респективно министърът на финансите. Констатирахме, че няма вода в язовир „Студена“ и г-н премиерът взе главата на министър Нено Димов. Сега, като няма пари в хазната, да вземе главата на финансовия министър!
Това коментира пред БНР ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и бивш шеф на Национална служба сигурност.

„Институциите и звената в държавната администрация, които отговарят за държавните вземания, са подчинени на министъра на финансите. Това е тотален провал във фискалната политика на държавата, трябва да се носи политическа отговорност“, продължи Атанасов с коментара си по темата за действията на прокуратурата срещу Васил Божков.

„Поведението на Иван Гешев е обяснимо, защото в началото на мандата си той иска да е активен и да раздава справедливост. Разпространението на информация от СРС е противозаконно, това е всеизвестно… На пръв поглед тези дребнави заяждания показват много сериозни проблеми във функционирането на държавността“, каза още Атанасов.

Той попита къде в тази ситуация е парламентът, след като в него има постоянна комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на СРС.

„Парламентът е висшият орган на държавна власт, има задължения, не само правомощия, в такива случаи. Тази парламентарна комисия да се сезира с този случай. Тази комисия трябва да проведе разследване, да изясни обстановката, да събере доказателства дали има закононарушение и да се търси отговорност“, подчерта ген. Атанасов.

Той отправи въпрос и към държавния глава – защо чак сега Румен Радев започва да говори за конституционни промени в главата за съдебната власт, при положение че вече три години е президент.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!