Ген. Атанасов: Г-н премиерът да вземе главата на финансовия министър за несъбраните вземания

.
Ген. Атанас Атанасов

Кой отговаря за събирането на държавните вземания? Това е политическият въпрос. Отговорът е прост, правителството отговаря, респективно министърът на финансите. Констатирахме, че няма вода в язовир „Студена“ и г-н премиерът взе главата на министър Нено Димов. Сега, като няма пари в хазната, да вземе главата на финансовия министър!
Това коментира пред БНР ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и бивш шеф на Национална служба сигурност.

„Институциите и звената в държавната администрация, които отговарят за държавните вземания, са подчинени на министъра на финансите. Това е тотален провал във фискалната политика на държавата, трябва да се носи политическа отговорност“, продължи Атанасов с коментара си по темата за действията на прокуратурата срещу Васил Божков.

„Поведението на Иван Гешев е обяснимо, защото в началото на мандата си той иска да е активен и да раздава справедливост. Разпространението на информация от СРС е противозаконно, това е всеизвестно… На пръв поглед тези дребнави заяждания показват много сериозни проблеми във функционирането на държавността“, каза още Атанасов.

Той попита къде в тази ситуация е парламентът, след като в него има постоянна комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на СРС.

„Парламентът е висшият орган на държавна власт, има задължения, не само правомощия, в такива случаи. Тази парламентарна комисия да се сезира с този случай. Тази комисия трябва да проведе разследване, да изясни обстановката, да събере доказателства дали има закононарушение и да се търси отговорност“, подчерта ген. Атанасов.

Той отправи въпрос и към държавния глава – защо чак сега Румен Радев започва да говори за конституционни промени в главата за съдебната власт, при положение че вече три години е президент.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...