Прокуратурата: Зам.-министър от МОСВ разрешил влизането на боклук от Италия

.
Николай Кънчев, Иван Гешев

Зам.-министър на околната среда и водите е дал съгласие за транспортиране на 25 000 тона отпадъци от Италия до България. Това се съобщава в официално прессъобщение на прокуратурата.

Прокуратурата излиза с разкритие, че оправомощен зам.-министър е издал решение в началото на месец декември 2019 г. , с което позволява трансграничен превоз на 25 000 тона отпадъци от Република Италия. 

Зам.-министри към МОСВ в момента са Красимир Живков, Николай Кънчев и Атанаска Николова. Последната е отговаряла за управлението на водите до лятото на 2018-година и беше привикана за разпит във връзка с водната криза в Перник. За отпадъците отговаря Николай Кънчев, установи проверка на FrogNews. Вероятно именно неговия подпис стои под въпросното решение, въпреки че прокуратурата скрива името му.

В хода на извършените процесуални действия на площадка в гр. Плевен са открити огромно количество отпадъци, част от тях - в бали с нарушена цялост на опаковката.

Изяснено е също така, че дружеството, което използва въпросната площадка, не разполалга със съответните съоръжения за третиране на отпадъци, а обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор. 

В момента тече разследване, а главният прокурор Иван Гешев разпореди на министъра на вътрешните работи и на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" проверката да обхване и зоните на всички мини извън експлоатация на територията на България за съхранение на отпадъци. 

Проверката трябва да установи броят, местоположението и данните за последния концесионер, ползвател или рекултиватор на недействащите мини, вида и произхода на съхраняваните в тях отпадъци, както и дали са били предмет на трансграничен превоз.

България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...