България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит

.
Кадър на боклуци

Задълбочават се проблемите с нерегламентирания боклук у нас. Опасни токсични отпадъци са били засечени край Луковит.

Мистериозен камион с великотърновска регистрация бил засечен да изхвърля течности и боклуци с неясен произход. Отпадъците били задържани от прокуратурата, обясни кметът на Луковит Иван Грънчаров пред Нова телевизия.

На кадри от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номерът на камиона. Установена е връзка с фирма от Ботевград, която се занимава с управление на опасни отпадъци.

Сигналът бил подаден от градоначалника на близкото с. Торос, който открил отпадъците в местност в района, където били складирани. След сигнала се наложила намеса на прокуратурата и полицията.

Бидоните са пълни с твърда маса, която вероятно се е втвърдила при излагане на въздух. Най-вероятно е някакъв вид смола, която е токсична и опасна, обяснява екологът Ивайло Иванов. Отпадъците излъчват и неприятна миризма, която може да доведе до главоболие и гадене.

В момента се води досъдебно производство. След неговото приключване отпадъците ще бъдат обезвредени и предадени на лицензирана фирма с нареждане на прокуратурата.

В момента по нареждане на главния прокурор Иван Гешев МВР и ДАНС проверяват всички големи количества отпадъци на територията на 28-те области на страната. Проверката трябва да обхване и зоните на всички мини извън експлоатация на територията на България за съхранение на отпадъци.

Нерегламентиран боклук беше открит и край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход бяха открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище.

Както ви съобщихме вчера, прокуратурата разпространи и информация, според която зам.-министър на околната среда и водите официално е подписал документ, с който се съгласява в страната ни да влязат 25 000 тона боклук от Италия.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...