Теодосий Теодосиев: Училището трябва да дава не само образование, но и възпитание

/КРОСС/ На прага на първият учебен ден в България. Един от дните, които българите обичат и отбелязват, а и време, в което всеки може да си спомни своите ученически години.

Теодосий Теодосиев е един от най-обичаните учители у нас. В неговите лекции се включват деца от цяла България. Смята, че българинът има уникален потенциал, който, обаче, трябва да се развива, доказал го е с постиженията на неговите ученици, които поставят малка България на световната карта с успехите си по физика и математика.

Човек се учи, докато е жив, вярва той. „Второто нещо е, че училището трябва да дава не само образование, но и възпитание", каза Теодосиев.

Вярва, че българският народ е много талантлив. „Като генетически дадености имаме неща, с които малко народи могат да се похвалят. На толкова малко население с толкова тежко минало, България има на най-голямото състезание по математика и физика медали, колкото Франция и Великобритания, взети заедно. И родителите, и децата, и учителите не трябва да допускаме талантът на тези деца да се умножи по нула или по минус 1. Това ще бъде велика трагедия", казва Теодосий Теодосиев.

Нова телевизия, „Събуди се"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Теодосий Теодосиев: Училището трябва да дава не само образование, но и възпитание - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!