Журналист: Ултимативният подход на Президентството не е добър вариант, защото може да доведе до конституционна криза

/КРОСС/ Слуховете са, че по-скоро поста вътрешен министър няма да заеме Калин Стоянов. Слуховете, че заместниците му ще застанат на неговия стол, не са по-добър вариант - това е същият вариант. Това каза журналистът Силвия Великова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Тя бе категорична, че след това, което Стоянов направи, за да запази поста си, той вече няма място в МВР. „Поведението му не беше подходящо за човек, който управлява деполитизирана институция", заяви Великова. 

Тя свърза подкрепата към Калин Стоянов от служители на МВР с подкрепата към Гешев. „Тогава и МВР подкрепяше Гешев. Видяхме какво направи Гешев на последните избори, така че не вярвам. Не ми прилича на човек с политическа харизма. Най-последователно той е защитаван от Делян Пеевски, но не бива да забравяме как Калин Стоянов влезе във висшето ръководство на МВР, как стана министър на вътрешните работи. Още в първото правителство на Радев Бойко Рашков го направи шеф на ГДБОП. След протеста на футболните хулигани стана ясно, че Калин Стоянов го защитават единствено ДПС и ГЕРБ. Борисов, който е много умел да следва инстинктите си, разбра, че в момента това не е добре за него и се отрече, така че остава Пеевски. Не знам кой друг би могъл да предложи терен на Калин Стоянов - вероятно ще го видим в ДПС-Пеевски", смята журналистът.

Тя коментира и войната в ДПС. „Автентичното ДПС видя това, което години наред анализатори и опозиция им казваха - че тяхната партия е олицетворение на задкулисието, обръчите от фирми, че използват институциите. Когато тези институции се обърнаха срещу част от партията, едва тогава те разбраха, че има проблем. Сега те сезират Европейската комисия и подават жалби. Преди време всичко това е правено от други партии по отношение на Пеевски и тогава ДПС защитаваше своите хора и твърдеше, че няма проблем. Сега узряха за това, че трябва да има европейски закон „Магнитски", заяви Силвия Великова.

Според журналиста Илхан Андай ултимативният подход на президентството не е добър вариант, защото може да предизвика ответна реакция, която от своя страна да доведе до конституционна криза.

Той смята, че Калин Стоянов може да се появи в почти всяка от листите на политическите партии.

Нова телевизия, „Събуди се"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Журналист: Ултимативният подход на Президентството не е добър вариант, защото може да доведе до конституционна криза - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!