Оферта: Терзиев покани Бойко за главен архитект на София

Lupa BG

Поводът за иронията на кмета е скицата на лидера на ГЕРБ за "тапата" на "Цар Борис III"

Кметът на София Васил Терзиев покани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира в предстоящият конкурс за нов главен архитект на Столична община. Поводът бе, че дни Борисов начерта нов проект за отпушване на голямата транспортна тапа на булевард "Цар Борис III" и околовръстното, като прокара и тунел. 

"Сега ще начертая и аз плановете на един космодрум и на писта на Формула 1. Между другото ще организираме конкурс за главен архитект и хора с такъв потенциал би трябвало да бъдат въвлечени активно в градските проблеми", пошегува се Васил Терзиев.

Може да си чертаем всякакви неща, но има обективна реалност и политическа и изборна реалност. Тези чертежи са по-скоро от второто. Обективната реалност е, че Околовръстният път ще бъде завършен в цялост, ако всички си вършим работата, до средата на 2028 г. за първата отсечка - между "Люлин" и "Овча купел" и  2028-2029 г. между "Бъкстон" и "Овча купел".  Разговори за строителство за 18 месеца са малко в областта на научната фантастика,  каза още той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Оферта: Терзиев покани Бойко за главен архитект на София - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!