Студентка на Коко Азарян и Тодор Колев поема театъра в Перник

Lupa BG

Екатерина Кънчева е работила като актриса и зам.-директор в различни трупи у нас

Доц. Екатерина Кънчева е новият директор на Драматичен театър „Боян Дановски“ в Перник, след спечелен конкурс в Министерство на културата. Тя има дългогодишна практика в професионални репертоарни театри в продължение на повече от 20 години. Участва като актриса в над 40 постановки. Автор е на пиеси, поставяни в различни професионални театри в стравата.

Екатерина Кънчева има богат практически опит в администрирането и организацията на творчески проекти, турнета, маркетингови проучвания и разнообразни изяви – работни срещи, събития, конференции, семинари и дискусии. Работила е в престижни български театри на различни позиции – като актриса и зам.-директор в драматичен театър “Боян Дановски” в Перник, като заместник отдел „Маркетинг и реклама“ в Младежки театър „Николай Бинев“ в София, както и като заместник директор по административната част в Театър „София“.

Екатерина Кънчева има завършена Докторска степен със защитен докторат на тема „Театралното продуцентство в България – минало, настояще и бъдеще през погледа на европейските практики“ с научен ръководител чл.кор. на БАН проф. Пламен Марков. Звършила е и магистърска степен в програма „Мениджмънт на сценичните изкуства“, както и актьорско майсторство в класа на проф. Крикор Азаряв, доц.Тодор Колев и Николай Поляков към НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.

Доц. д-р Кънчева е участвала в развитието на независимия театрален сектор в България в различни творчески екипи и организации в областта на театъра, сценичните изкуства и творческите индустрии. Участва и в работна група в НАТФИЗ за създаването на нова програма „Театрална продукция“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Студентка на Коко Азарян и Тодор Колев поема театъра в Перник - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!