Lupa.bg: Скандален графит срещу българите се появи в Скопие, полицията го пази

Lupa BG

Обидите идват от партия "Левица"

Скандален графит срещу българите се появи в центъра на Скопие - до Камен мост и сградата на сръбските офицери. За това сигнализира пред Lupa.bg председателят на партия "Македония" Виктор Стоянов. Потресаващото е, че надписът се пази от македонската полиция. 

Той е дело на партия "Левица", която има шестима представители в парламента. Вписването на българите в македонската Конституция за хората на Димитър Апасиев е предателство, както и за управляващите начело с премиера Мицкоски, тъй като графитът до ден-днешен не е премахнат. Нещо повече той вечерно време се пази от полицаи, за да не бъде изтрит. 

Виктор Стоянов

"Това е поредното доказателство за използването на езика на омразата срещу българите в РСМ и е против преговорната рамка за присъединяването на страната към ЕС", коментира Стоянов. 

Самият Мицкоски се закани, че докато е премиер, българите няма да бъдат вписани в македонската Конституция. Именно за това той отказва всякакви разговори със служебните ни кабинети.

От години Северна Македония се опитва да стане членка на ЕС, но през 2020 г. България наложи вето за присъединяването й. През 2022 г. двете страни подписаха протокол за решаване на спора помежду си. Тогава Скопие се съгласи, че същинските преговори за членството й в ЕС ще започнат само след като страната приеме конституционните промени, изисквани от България.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Първо в Lupa.bg: Скандален графит срещу българите се появи в Скопие, полицията го пази - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!