7 любопитни факта за Орлин Горанов (Снимки)

Retro.bg

На сватбата му кумува Катето Евро

Орлин Горанов е една от емблематичните фигури на българската естрада, която продължава да вдъхновява със своята енергия и талант. Въпреки че през август навърши 67 години, певецът не спира да радва публиката с музиката си и неподправеното си обаяние. Ето някои интересни факти за него:

1. Ранни години и музикална кариера: Роден в Берковица, Орлин започва да се занимава с музика от ранна възраст. Като дете пее в хор „Бодра смяна“, а по-късно става част от Ансамбъла на българската армия. Завършва Музикалната академия, където се специализира в оперно пеене.

2.Многостранен талант: Той е еднакво успешен както на поп сцената, така и в оперната музика. Известен и с дуетите си, особено с Кристина Димитрова, които остават любими на няколко поколения българи. Песните му с други популярни изпълнители като Марияна Попова също се превръщат в хитове.

3. Голямата любов: На сватбата му с Валя Горанова кумува Катето Евро. Орлин и Валя са заедно повече от 34 години, като връзката им е пример за дълголетен и стабилен брак. Двамата споделят заедно общо хоби – плаването с яхта.

4. Казармени спомени: Орлин Горанов и Иван Лечев – прочутият китарист от ФСБ, са служили заедно в казармата. Двамата поддържат близки отношения и до днес и често се събират, за да си припомнят истории от онези години.

5. Сватосването на Алекс Раева: Орлин Горанов има значима роля в личния живот на певицата Алекс Раева. Именно благодарение на него и съпругата му Валя Алекс се запознава със своя партньор и баща на детето ѝЛюбомир. Тази среща става на яхта по време на съвместна ваканция.

6. Приятелството с Марги Хранова: Орлин Горанов и Маргарита Хранова са не само колеги, но и дългогодишни приятели. Двамата споделят любовта към музиката, добрата кухня и дългите, стабилни бракове. За Орлин ключът към успешната връзка е взаимното уважение и компромисите.

7. „Детски спомен“: Един от най-големите хитове на Орлин Горанов е песента „Детски спомен“, която записва с Кристина Димитрова в средата на 80-те на миналия век. Интересен факт е, че записът на тази песен е направен в студио на БНР през зимата, когато навън е имало около метър сняг, а самият запис отнел едва 40 минути.  



Горанов и Лечев като войници



Орлин с любимия си вуйчо

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 7 любопитни факта за Орлин Горанов (Снимки) - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!