Проф. Александър Маринов: Числата в изборните резултати са много любопитни

/КРОСС/ Цялата политическа система все повече се обърква, напряга и изостря, за да се реши. Смятам, че това последно завихряне и изостряне ще доведе до развръзка. Това каза проф. Александър Маринов в предаването „Денят започва" по БНТ.

Според него резултатът на ДПС на последните избори се дължат на усилията на Делян Пеевски, който е успял да събере гласове в т.нар. нетрадиционни райони. „Числата в изборните резултати са много любопитни, защото има динамика, която е трудно обяснима с естествени фактори. В Северна и най-вече Северозападна България имаше много висок ръст на изборната активност и на гласовете за ДПС, без обяснение", обясни Маринов.

Поведението и езикът на Делян Пеевски обаче са му изиграли лоша „услуга". "Проблемите на Делян Пеевски започнаха, когато той страшно много си повярва, помисли, че е всесилен, недосегаем и това винаги се наказва в живота."

По думите му няма как да се формира служебно правителство, в което има възражение от всички останали партии спрямо един човек, който е едно длъжностно лице, което има отношение към изборите. „Това е принципен въпрос. Тук няма никакво значение в дадения случай, че този човек се свързва с Пеевски и му се приписват действия срещу другата страна в ДПС. Това е смисълът на консултациите, това е смисълът на съобразяването, особено в новата конституционна уредба, съобразяването с партията", коментира проф. Маринов.

Застъпването на Пеевски за Калин Стоянов е демонстрация на сила и налагане, смята той.

По думите му, колкото повече политиците се опитват да контролират и предвидят събитията, толкова повече нараства хаосът. „Това, което се разигра, даде изключителен шанс на президента да потвърди своята силна позиция. Те му направиха услуга с този ход", смята Маринов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Проф. Александър Маринов: Числата в изборните резултати са много любопитни - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!