ИЗВЪНРЕДНО!: Бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев е обявен за издирване

Снимка: Bulfoto

SafeNews.bg

Бившият шеф на Българска банка за развитие (БРР) Стоян Мавродиев е обявен за издирване в страната.

Това твърдят източници от прокуратурата.

Предстои да бъде поискана и Европейска заповед за ареста на банкера.

За целта обаче прокуратурата трябва да внесе искане за това в Софийския градски съд.

Това все още не е направено. Не се съобщава дали Мавродиев е търсен и през системата на Интерпол.

SafeNews припомня, че Мавродиев се издирва във връзка с отпуснат заем на Румен Гайтански – Вълка за 150 млн. лв. Последният се предаде сам на 16 август. Впоследствие Съдът го остави за постоянно в ареста. СГС наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Румен Гайтански – Вълка. Според съда има достатъчно събрани доказателства по делото, сред тях – множество свидетелски показания.

Съдът уточни, че на този етап става въпрос за работно обвинение и става въпрос за престъпна дейност с особено висока обществена опасност.

Закопчаният олигарх Румен Гайтански-Юнг и неговият адвокат Константин Симеонов са предприели серия погрешни стъпки в опит да спасят схемата с изтегления от единствения държавен трезор – Българската банка за развитие, рекорден борч от 150 милиона лева, останал невърнат.

По този повод източник изброи най-явните издънки на Вълка и адвоката му, които ще оставят боса на боклука в килията.

Пример №1 – Адвокат Константин Симеонов в пика на скандала е в чужбина, нищо нетипично за него. Вместо старата хиена окошареният мултимилионер се представлява от абсолютен анонимник, който е с нулев опит в такъв тип дела.

Пример №2 – Защитникът на Вълка дори не си направил труда да пусне молба, че подзащитният се явява доброволно пред правосъдието, което огромен пропуск на защитата.

Привер №3 – Румен Вълка гони 70-те, точно на 67 години е. Трябвало е да извади медицински документи, надали има здраве на 20-годишен играч от НБА.

Пример №4 – Адвокатът му се изтъпанчи, че акцията по разкриването на истината около колосалната щета от 150 миилона лева било атака срещу Ахмед Доган- много груба грешка е да ак** срещу вентилатора”, коментира източникът на Narod.bg.

Източник: „СЕГА“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО!: Бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев е обявен за издирване - Сигурност в новините | SafeNews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!