Полк. Диман Георгиев: Защо днес Пеевски изглежда по-приемлив от Радев?

Певски се държи най-адекватно на политическия терен, смята той

Свидетели сме на злоупотреба с правомощия в името на лична политическа амбиция, целяща да изтласка държавата от европейската орбита, добавя полк. Георгиев

Полк. Диман Георгиев

Вече месеци наред сатанизираният от българските медии и политиците на "промяната" Певски се държи най-адекватно на политическия терен. 
В момента, колкото и да е странно, той е единственият политик, който открито се противопоставя на опитите на президента да узурпира цялата власт в страната и отстоява последователно евроатлантическата ни ориентация. 

Как я докарахме дотам?

Отказът на президента да подпише указ за назначаването на избраното  от Горица Грънчарова правителство е грубо погазване  на конституцията и на принципа за Разделение на властите.

Нужно ли е да напомняме, че без спазването на този основен принцип и съответния контрол "власт-власт възпира" ние следваме пътя на путинова Русия.

Отдавна на всеки демократично  мислещ човек е ясно, че това е мечтата и плана за действие на Радев - да бъде Путин за България. Човек с безконтролна политическа власт. 

Как действа Радев?

От момента, в който вдигна своя юмрук Радев реално е на терена на изпълнителната власт. Той назначава свои, верни на руските интереси правителства, шефове на служби, генералите в армията, дипломатическите ни представители зад граница.

Като ползвател на тази власт той руши политическия процес, политическите партии, извършва политически инженерниг и така тласка страната в сферата на страните с фасадна, провалена демокрация.
Тласка ни в обятията на Русия, без дори да крие своите намерения.

Какво промени вчерашният ход на Радев?

На практика нищо. Министърът на вътрешните работи си остава същият.

Вижда се, че тактиката "С вас сме господин президент" не дава плодове.
Тогава? Докога ще сте с него "демократи" от ПП?
Той идва за вас. Слепи ли сте за целите му? Не вие се възползвате от него, а той използва вас за своя сценарий.

Какво цели Радев?

Близката му цел е да даде време на Доган да се справи с Пеевски. Доган е човек на Русия и всеки, който не разбира накъде води този тандем България е политически неграмотник или също работи в тази посока.

Средносрчната му цел е дестабилизиране на страната в услуга на плана "Путин-Решетников", чрез създаване на недоверие в политическите партии и парламентаризма, отблъскване на хората от политиката и политиците. 

Далечната му цел  да оглави политически проект,  постепенно да овладее трите власти и да постигне това, което Путин не успя да постигне в Украйна. Да ни превземе отвътре, без танкове и ракети.

С това си поведение Радев стресира политическата система, която и без това е в криза. 

Той цели блокиране на институциите и управленски колапс. Стратегията му е да построи авторитарната си империя върху руините на демократичния режим.

Радев знае, че може да разруши правовия ред, докато удобен за него състав на КС не му върне изпълнителната власт, която така му се услади. Радев има нужда от властта в държавата, за да се защити от преследване по сключения договор с турската Боташ. 

Президентът се нуждае да има властта точно по този начин, защото знае, че и да направи партия, тя никога няма да има подкрепа, за да управлява самостоятелно в условията на демокрация. 

Радев знае от Путин, че авторитаризъм се изгражда през мажоритарната институция Президент. Затова той, компрометирайки президентската институция, атакува изпълнителната власт.

Радев знае, че демокрацията има алтернатива,  че ЕС и НАТО също. Радев се чувства комфортно да управлява без контрол от парламента. За него парламентаризмът е пречка към еднолично управление.

Радев знае, че за първи път полицаи излизат срещу президент, но за него контролът над МВР е механизъм, защитаващ злоупотребите му с властта.

Радев знае, че трябва да смачка конституцията и партиите. Политическите критерии за власт не съвпадат с неговите. Радев заменя партиите с нерегламентиран натиск от кадровиците му и публично блокиране, чрез механизма на указа. Щом смята, че разполага с това право, защо не го упражни когато обществото го призоваваше да не назначава Гешев? Защо Радев използва репресията си до сега срещу атлантиците Митов и Ненчев.

Това е злоупотреба с правомощия в името на лична политическа амбиция на Радев, целяща да изтласка държавата от европейската орбита.

Радев мрази евроатлантиците!

Въпросът, който трябва да стои днес като гилотината над главата на всеки политик демокрт-евроатлантик у нас е "Ще позволим ли това да се случи?" Всички виждаме какво ни се готви. Оправданията после няма да вървят.

Как я докарахте до там, днес Пеевски да бъде говорител и стожер на демокрацията и евроатлантизма? Да бъде по-приемлив от тези, които щяха да правят "прмяната"?
Как се получи така, че една крехка жена се оказа по-мъж от всичките ни политици.? 

И накрая, един въпрос към вас, господин президент Румен Решетников Радев:
Русия губи тази война, за вас път назад явно няма. Та, виждате ли се  на подсъдимата скамейка господин Радев?

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полк. Диман Георгиев: Защо днес Пеевски изглежда по-приемлив от Радев?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!