Южнокорейски учени са разработили устройство, с което може да се контролира човешкото съзнание

*Снимката е илюстративна

/КРОСС/ Може да звучи като нещо от научнофантастичен филм на ужасите, но е истина - южнокорейски учени действително са разработили първото в света дистанционно устройство, което може да контролира човешкия ум.

Наскоро учените разкриха революционното ново устройство, което ще превърне контрола над съзнанието в реалност, но преди всички да се паникьосате - учените, които стоят зад дистанционното смятат, че то може да има много добро приложение.

Според изследователите то може да помогне да се хвърли повече светлина върху работата на мозъците ни и дори да се използва за лечение на неврологични заболявания. Новият хардуер с голям обсег на действие и голям обем е разработен от експерти в Корейския институт за фундаментални науки (IBS).

Те твърдят, че дистанционното има способността да манипулира мозъка с помощта на магнитни полета.

Устройството е наречено „Нано-магнитогенетичен интерфейс за невродинамика" или „Nanon-MIND". Новата технология ще ни помогне да разберем по-добре някои от функциите на мозъка, включително емоциите, социалното поведение и познанието.

В изявление директорът на Центъра за наномедицина в Южна Корея Чон Джинву заяви:
„Това е първата в света технология за свободен контрол на определени области на мозъка с помощта на магнитни полета. Очакваме тя да бъде широко използвана в изследванията за разбиране на мозъчните функции, сложните изкуствени невронни мрежи, технологиите за двупосочен интерфейс мозък-компютър и новите методи за лечение на неврологични разстройства."

Според IBS човекът съдържа над 100 милиарда неврона, свързани помежду си в сложна мрежа. Устройството ще може да контролира невронните вериги, които са от решаващо значение за разбирането на висшите мозъчни функции, както и за идентифицирането на причините за различни мозъчни разстройства.

Екипът е изпробвал новата технология върху мишки, като умишлено е анализирал гризачи, които не са майки. Те селективно се насочили към частите на мозъка, за които е известно, че стимулират майчинското поведение. В резултат на това при мишките се наблюдава значително повишаване на майчинското и грижовното поведение.

И това не е всичко, изследователите също така проучили как може да се повлияе на поведението при хранене, като насочили рецепторите в частта на мозъка, която контролира мотивацията.

След това всички мишки демонстрирали 100% увеличение на апетита.

Но не се притеснявайте - за да може някой да контролира дистанционно мозъка ви с помощта на устройството ще му е необходим достъп до намагнетизирани наночастици и оборудване с близко магнитно поле. Всичко това означава, че един ден неврологичните разстройства ще могат да се лекуват с помощта на футуристичен контрол на ума.

Източник: kaldata.com

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Южнокорейски учени са разработили устройство, с което може да се контролира човешкото съзнание - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!