Отказалите на Радев станаха повече от китайците

Новини Стандарт

Поредният червен картон за президента

Държавният глава продължава с яловите опити да излезе от ситуацията, в която сам се вкара.

След като управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев бе привикан на „Дондуков“ 2, за да бъде питан иска ли да става служебен премиер, на което е дал отрицателен отговор, същото се разигра и малко след това с единия от заместниците му.

Подуправителят на БНБ Радослав Миленков отсече категорично: „Моите разговори с президента протичат винаги по един и същ начин по тази тема, обясних много детайлно, че освен подуправител на БНБ съм и подуправител на Европейската централна банка (ЕЦБ) с произтичащите от това ангажименти и ограничения“.

Не се е стигнало дори и до директен въпрос от страна на президента Радев към Миленков дали ще става или не служебен премиер.

„Няма да давам оценки на колегата Чобанов, той е достатъчно сериозен мъж, за да прецени каква позиция да заеме. Пак повтарям – аз съм член на Надзорния съвет на ЕЦБ. И специално за мен е напълно изключена опцията за поемане на позицията на министър-председател“, отговори на въпрос на „Труд news” още подуправителят на БНБ.

Това обаче далеч не е всичко. Радев получи отказ и от Рая Назарян, както и от зам.- председателя на Сметната палата Тошко Тодоров.

"Недоразумение е изборът да се свежда до 10 човека. Има много хора, които заслужават да са на тази позиция", допълни още той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Отказалите на Радев станаха повече от китайците /ОБНОВЕНА/ - Политика — Новини Стандарт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!