Дъщерята на Брус Уилис: Баща ми бавно изчезва

INTRIGI.BG

Брус Уилис, един от най-емблематичните актьори на Холивуд, познат с роли в класики като „Умирай трудно“ и „Шесто чувство“, в последните години е в центъра на общественото внимание, но за жалост заради здравословните си проблеми. През 2022 г., семейството на Уилис обяви, че той се оттегля от актьорската си кариера поради афазия — заболяване, което засяга способността за говорене и разбиране на езика. Новината шокира феновете и колегите му, но истинската драма тепърва предстоеше.

През февруари 2023 г. семейството му направи ново изявление, в което разкри, че Брус Уилис страда от фронтотемпорална деменция (FTD) — рядко невродегенеративно заболяване, което води до прогресивна загуба на когнитивните функции, включително речта и поведението. Този вид деменция, макар и по-рядка от Алцхаймер, е изключително тежка и неумолима.  

Въпреки че Уилис винаги е бил известен със своята здравина и сила, както физическа, така и психическа, новината за състоянието му разкрива една много различна и тъжна реалност. Близките му са споделили, че Брус вече не е в състояние да комуникира нормално и че ежедневните му дейности стават все по-ограничени. Семейството му, особено бившата му съпруга Деми Мур и настоящата му съпруга Ема Хеминг, се грижат той да получава необходимата медицинска помощ и внимание.

Дъщерята на актьора – Скаут Уилис, сподели:

„Баща ми бавно изчезва. Загуби речта си и е все по-неспособен да общува. Въпреки това, той все още ни разпознава, защото винаги се усмихва, когато някоя от нас влезе в стаята“.

Докато семейството му се фокусира върху осигуряването на най-доброто възможно качество на живот за него, публиката ще продължи да помни Брус Уилис не само като екшън герой, но и като човек, който е дал толкова много на филмовото изкуство. Въпреки тежките новини, наследството на Уилис в киното остава непокътнато и ще продължи да вдъхновява поколения зрители.


Актьорът все още се усмихва на дъщерите си

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Дъщерята на Брус Уилис: Баща ми бавно изчезва - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!