МО на Русия: Руските въоръжени сили освободиха Новгородское в ДНР

Труд

Военнослужещите от „Центъра“ разгромиха мощна групировка на въоръжените сили на Украйна и освободиха едно от най-големите населени места в Торецката агломерация и стратегически важния логистичен център Новгород в ДНР. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

Както отбелязва ведомството, благодарение на активните действия на подразделенията на групата войски „Център“ е победена група войски на Въоръжените сили на Украйна, както и „едно от най-големите населени места в Торецката агломерация и стратегически важен логистичен център Новгород е освободен.

По време на специална операция в Украйна руските въоръжени сили за денонощие удариха личен състав и техника на украинските въоръжени сили в 133 региона, добавят още от руското МО.

 „Оперативно-тактическата авиация, безпилотните летателни апарати, ракетните сили и артилерията на групировките войски на въоръжените сили на Руската федерация поразиха струпвания на жива сила и военна техника на противника в 133 района“, се казва в съобщението.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МО на Русия: Руските въоръжени сили освободиха Новгородское в ДНР - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!