Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Горица Кожарева има представа за МВР от трима- четирима катаджии на пътя

Lupa BG

Посещението й при главния прокурор бе художествена самодейност в политиката, смята адвокатът

Проблемите с Калин Стоянов започнаха през миналия ноември, когато бяха протестите пред БФС. Нещата оттогава започнаха да се натрупват. В рамките на 10 дни кандидатката за служебен премиер Горица Кожарева трябваше да представи предложенията си министри. По отношение на вътрешното министерство нейната позиция бе изчаквателна. През ден Калин Стоянов обявяваше, че не е получил покана от нея, като последното му подобно изявление бе в неделя вечер. Изведнъж в понеделник сутринта се оказва, че той е кандидатът за вътрешен министър. За него Кожарева дори беше готова да се откаже от всичко. Това обясни пред Lupa.bg бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов. 

"Кожарева има представа за работата на МВР от трима или четирима катаджии, които е видяла на пътя. Всичко останало е извън нейния нормален живот. Не мисля, че тя била могла да вземе самостоятелно решение за МВР. Нейната експертиза за ведомството е нулева", смята Йорданов.

"Когато гледам реакциите на политическите сили, оставам с впечатление, че единственият човек, който подкрепя Калин Стоянов, е Делян Пеевски. Мотивацията на Кожарева не виждам откъде другаде може да дойде за вътрешния министър. Посещението й при главния прокурор беше част от театъра - тя живее с прокурор и не допускам, че не знае какво се прави в подобен случай. Съпругът й щеше да прецени дали в действителност е била подложена на натиск и дали този "натиск" покрива определен състав от НК. Освен това мъжът й щеше да й обясни, че една подобна тъжба не се дава на главния прокурор, тъй като той не разследва нищо, а в зависимост от правната квалификация, която се дава на деянието, щеше да бъде насочена към компетентната прокуратура - Райнна или Градска. Посещението й при главния прокурор е художествена самодейност в политиката", определи Емануил Йорданов. 

Според него полицейският протест в защита на Стоянов също е част от художествената самодейност. "Хората, назначени от него, виждат през него собственото си професионално бъдеще. Защитавайки го, те защитават своето бъдеще. Очевидно не са сигурни, че при една промяна в МВР биха могли да запазят постовете си", каза още бившият вътрешен министър. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Емануил Йорданов пред Lupa.bg: Горица Кожарева има представа за МВР от трима- четирима катаджии на пътя - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!