БНР: Свиканият от Ахмед Доган ЦОБ не можа да събере кворум, очакват онлайн-включвания

Свиканото от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган заседание на тясното ръководство на партията в "Росенец" се провали, ЦОБ не събра кворум, съобщи БНР. 

От 24 членове на ЦОБ, трябва да присъстват 16 плюс 1, за да може заседанието да е легитимно.

Членовете на Бюрото, дошли в т.нар. летни сараи на Доган, са по-малко от 16 и не могат да осигурят кворум, съобщава кореспондентът на БНР. 

В ЦОБ влизат зам.-председателите Халил Летифов, Искра Михайлова, Айсел Руфад, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Джейхан Ибрямов и Илхан Кючюк, както и членовете Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Хамид Хамид, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Танер Кабил, Левент Мемиш, Ерол Мюмюн, Марио Рангелов, Хасан Адемов, Севим Али, Радослав Ревански, Цветан Енчев, Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов. 

"Знам кои ще отидат днес в сараите (на заседанието на ЦОБ), кворум няма да има. Готвят фалшификации. Там ще има една голяма измама, която ще бъде винаги оспорена от мен", посочи по-рано председателят на ДПС Делян Пеевски.

 И подчерта: "Този орган днес (ЦОБ) нищо не може да реши, това са пиар ходове, да се създава впечатление, че има нещо. Нека попитат почетния председател (д-р Ахмед Доган) къде са 30-те милиона, които открадна от ББР, и като чуем отговора, ще продължим". 

"В мига, в който почетният председател и сегашният друг председател на ДПС се опитаха да откраднат марката на ДПС, те загубиха своята стойност съгласно устава, защото са нелегитимни и двамата", каза още Пеевски.  

Както се очакваше, в заседанието се включиха само хората от групата на Аталай и Чакъров, което означава, че свиканото от почетния председател Ахмед Доган заседание на ЦОБ няма легитимност. В летния „сарай“ в Росенец в 14.00 часа са се появили едва 14 души от ЦОБ, пише 24rodopi.com. 

"България се нуждае повече от всякога от редовно правителство", каза председателят на ДПС Джевдет Чакъров преди да разбере, че кворум няма да има.

"Естествено, членовете на Централното оперативно бюро са поканени, и предполагам, че ще имаме и кворум. Трябва да намерим разумен изход от настоящата безпрецедентна ситуация. Работим за това, осъзнаваме нашите отговорности, ДПС, автентичното, без Пеевски. Естествено, очакваме разумен подход и от другите политически субекти и от цялата общественост, така че да излезем от тази ситуация. България се нуждае повече от всякога от редовно правителство. Разумът трябва да надделее", коментира Чакъров. 

По думите му заседанието на ЦОБ е свикано от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

„Ще обсъдим, естествено, актуалната политическа ситуация в страната и текущи въпроси на автентичното ДПС без Пеевски.  Ще бъдете уведомени за евентуални решения, които ще бъдат взети след заседанието“, каза още Джевдет Чакъров.

В понеделник вечерта стана ясно, че Централното оперативно бюро на ДПС се събира днес в 14 ч. в лятната резиденция на Ахмед Доган в „Росенец“.

Покани са изпратени до всички 24 членове на ЦОБ, но тези, които нямат възможност да присъстват лично, може да се включат онлайн.

За да бъде заседанието легитимно, е необходимо да участват поне 16 души, тъй като по устав бюрото заседава при кворум от 2/3 от състава.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БНР: Свиканият от Ахмед Доган ЦОБ не можа да събере кворум, очакват онлайн-включвания

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!