Тошко с новини за Председателския съвет: Стана скандал между Киро и Делян

Lupa BG

Пеевски питал в прав текст Петков ще отрече ли, че е стоял на задната седалка с бившия шеф на ДАНС, а на предната седалка е бил Калин Стоянов и са уговаряли да е шеф на МВР

Скандал между Делян Пеевски и Кирил Петков прекъсна председателския съвет в Народното събрание. Подробности журналистите научиха от Тошко Йорданов от ИТН. 

"Кирил Петков и Пеевски се скараха.

Пеевски го попита в прав текст ще отрече ли, че е стоял на задната седалка заедно с бившия шеф на ДАНС, а на предната седалка е бил Калин Стоянов и са уговаряли да е шеф на МВР тогава. И Петков не отрече. Ето как е бил избран Калин Стоянов. Ние от ИТН - не сме", разказа Йорданов.

"Причината за случващото се е тази малоумна промяна в Конституцията. В тази ситуация максимално бързо трябва да отворим процедурите, за да изберем двама заместници в Сметна палата, омбудсман, заместник-омбудсман и един подуправител на БНБ, защото Гюров не отговаря за нищо. И там ПП-ДБ забъркаха каша, издигайки човек, който е в противоречие с правилата", заяви още Тошко Йорданов от "Има такъв народ" след провеждането на председателски съвет в Народното събрание.

Той обаче беше категоричен, че това не е никакъв Председателски съвет.

"Само така му викат. Той не може да реши нищо сам по себе си. Просто това беше една седянка, на която политическите партии си казаха това, което казват и пред вас", уточни той. 

Според Йорданов вариантите да се махне вредната поправка в Конституцията са два. "Или вътре има 160 умни човека, които я махат, или Конституционният съд след подмяната на двама от членовете с попълнената от президента квота, да махне поправката“, коментира той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тошко със сочни новини за Председателския съвет: Стана скандал между Киро и Делян - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!