Дечева, ЦИК: Дори в Африка не произвеждат парламенти от едни и същи хора

Стопкадри Нова нюз, Petel.bg

На мен ми се струва, че ние прекалено много отделяме внимание на огромното его на хора, които всеки ден показват колко са лоши другите, колко е страшно положението и как нищо не може да се промени.

Това заяви Румяна Дечева от Обществения съвет на ЦИК и това според нея е основната причина да не може да се състави стабилен кабинет, който да функционира пълноценно.

Имаме това подкопаване на доверието, което ни докарва дотам за седми път, уникално за света. Много африкански страни без никаква традиция в избори, които станаха държави 60-те години, в най-тежките си кризи не стигат дотам за такова кратко време - да произвеждат парламент от едни и същи хора, допълни по Нова нюз тя.

Съставът на тези парламенти е много близък, тоест ние не произвеждаме ново качество, ние произвеждаме същото, и въпреки всичко не може да се състави парламент. Защото не се използват всички възможности, за да има съставено правителство, а от друга страна ние отиваме отново на избори, защото ние не харесваме някого, а не защото имаме някаква визия за собствения си живот, каза още Дечева.

Ние вече не говорим за страна, не говорим за общество, ние отиваме на избори, защото политиците не могат да сформират мнозинство и редовен кабинет, но ние ги избираме тези хора, които предварително не са ни казали, че те не искат да бъдат с някого, предварително не са ни казали какво искат да правят, а са казали кого не харесват, продължи Дечева.

Възпроизвеждат се едни и същи хора, тъй като ние нямаме вътрешно партийна демокрация. Когато се избират, когато се съставят тези листи от различните партии, това са едни и същи хора, които се подреждат, едни и същи техни сътрудници и колеги, които пълнят листите и ние нямаме представителство практически наше, коментира по Нова нюз Румяна Дечева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Дечева, ЦИК: Дори в Африка не произвеждат парламенти от едни и същи хора

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!