Ахмед Доган може да загуби сарая си в на Росенец

Автор: Флагман.бг

Под заплаха е и столичната резиденция на Доган - в Бояна

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган може да изгуби собствеността си над лятната резиденция в Росенец, която обитава дълги години. Формално имението на морския бряг е на фирмата "Хермес Солар", участието на Доган в нея е непряко, през ТЕЦ "Варна" и фирмата "Сигда инвестмънт", но на 16 август в Търговския регистър е вписана важна промяна на собствеността,  твърди сайтът Bird. 

От февруари т.г. "Хермес Солар" е 95% собственост на "Порт Логистика Бургас" - ЕООД, което от своя страна е 100% собственост на “ТЕЦ Варна", която пък от януари т.г. е притежание на “Сигда Инвестмънт" АД, с акционери по 50% са Ахмед Доган и Данаил Папазов.

Само че в Търговския регистър има и друго заявление за промяна на собственост, което засяга ТЕЦ "Варна".  Ако тази промяна бъде вписана, Доган ще изгуби най-важните си активи.

В ТЕЦ "Варна" Ахмед Доган се явява съсобственик с Данаил Папазов - първо чрез фирмата "Сигда", после - чрез ново дружество "Сигда инвестмънт". Преди дни Папазов е внесъл за вписване в Търговския регистър заявление за смяна на фирмата собственик, което на практика би прекратило връзката на Доган с ТЕЦ "Варна" АД.  

Папазов, бивш кадър на БСП, беше министър на транспорта в кабинета "Орешарски". През 2015 г. бе кандидат за кмет на Варна.

Под заплаха е и столичната резиденция на Доган - в Бояна. Неин собственик е фирмата "Делта епсилон",  която е притежание на ТЕЦ "Варна", така че, ако овладяването там мине, контролът над това имение също ще бъде изгубен.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ахмед Доган може да загуби сарая си в на Росенец

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!