Иван Анчев: Нахлуването в Курска област е точно премерена и дълго обмисляна операция

/КРОСС/ Целта на офанзивата в Курска област е да се отсекат сили от Донецка област, където макар и забавено, руското настъпление продължава. Второто е да се покаже на руските граждани, че войната е и на тяхна територия. Третото е с евентуални преговори за мир да се получи размяна и на територии. Това каза журналистът Чавдар Стефанов в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Настъплението има за цел и повдигане на духа на украинците. Това е тежък политически удар за руския президент с неизвестни последици, подчерта Стефанов.

Според дипломата Иван Анчев настъплението в Курска област е позитивно психологическо действие за украинското общество и Украинската армия, но тежка репутационна щета за руското общество и държава. То разбива няколко мита. „На първо място, че Руската армия няма да превземе Киев, а вече е принудена да води боеве на собствена територия. Видя се, че Украинската армия с доста изненадваща, но много добре премерена атака буквално прегази отбранителните линии. Това е огромна щета най-вече за Путин, чийто тежки дни в руската държавна среда тепърва предстоят", обясни той.

Нахлуването в Курска област е точно премерена и дълго обмисляна операция, допълни дипломатът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Иван Анчев: Нахлуването в Курска област е точно премерена и дълго обмисляна операция - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!