Хакери удариха руската компания за ядрени оръжия, тревога в метрото в Москва (ВИДЕО)

SafeNews.bg

Хакери удариха руската компания за ядрени оръжия, тревога в метрото в Москва.Руската компания за разработка на ядрени оръжия е подложена на кибератака. Новината съобщават от Главно управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна.

Атака е извършена от киберспециалистите на Министерството на образованието и културата на Украйна заедно с хакерската група „VO Team“. От министерството на отбраната посочват, че те са работили продуктивно близо до Челябинск и че са парализирали работата на предприятие, което разработва ядрени оръжия на държавата-агресор Русия.

В резултат на успешна атака срещу единствения доставчик в град Снежинск, Челябинска област на Руската федерация — компанията „Вега“ — нейните 1173 комутатора и 10 сървъра бяха деактивирани. Информацията на сървърите на „Вега“ е унищожена.

Хакери удариха руската компания за ядрени оръжия, тревога в метрото в Москва 

Редица стратегически предприятия в града остават без интернет и комуникационни услуги почти седмица. Сред тях е VNIITF (Всеруски научноизследователски институт по техническа физика). Това е руска компания, разработваща ядрени боеприпаси, която беше свързана само с доставчика Vega.

Атаката в киберпространството на агресора направи възможно получаването на лични данни на служители и масив от други документи на посочения завод, който е под санкции“, посочват още от украинското министерство на отбраната.

„Киберловът за Русия продължава!“, заканват се от украинското военно министерство.

На този фон, в руската столица Москва „сработи защита“ против ядрена заплаха в метрото. По същество – пусната е херметична преграда, която трябва да защити хората от последиците от ядрен удар – видеокадри от мястото на събитието показват колко точно струва тази „защита“. Случилото се се определя за нежелан инцидент.

Източник: actualno

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Хакери удариха руската компания за ядрени оръжия, тревога в метрото в Москва (ВИДЕО) - Сигурност в новините | SafeNews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!