За коя част от тялото отговарят зодиите

Труд

Овен

Глава и лице

Овните управляват главата, косата и лицето. Енергията им се свързва с лидерство, амбиция и самоопределение. Те също така контролират емоции като гняв, увереност и смелост. Енергийният дисбаланс на Овните може да се прояви под формата на главоболие, ниско самочувствие и хрема. Кожни проблеми като акне, екзема и обриви, както и косопад също могат да показват дисбаланс. Този знак олицетворява стремежа на човек да отстоява себе си и да живее както иска. Затова ако Овните се крият в сенките или се вслушват твърде много в егото си, време е да възстановят баланса. Това ще стане като спрат да се стресират, забавят темпото и обърнат внимание на света около тях.

Телец

Шия и гърло

Телците управляват шията, гърлото, щитовидната жлеза, сливиците и горната част на гърба. Енергията им е за постоянство и стабилност. Те управляват материалните и физически притежания, както и чувството на сигурност и самоувереност. Дисбалансът в енергията на Телците се проявява като болка във врата или гърлото, дрезгав глас или болка в горната част на гърба. Представителите на този знак може да имат чувството, че са объркани или се страхуват да не загубят нещо. Практичността е важна за Телците, защото им помага да поддържат стабилност и организация в живота. Ако не се чувстват стабилни или  усещат сякаш са в лабиринт, трябва да обърнат внимание на гърлото и врата си.

Близнаци

Мозък и мисли

Близнаците отговарят за мозъка, мислите, изражението на лицето. Представителите на тази зодия изразяват себе си и организират мислите си по начин, който има смисъл за другите хора. Близнаците са отлични събеседници, писатели и оратори. По време на енергиен дисбаланс е възможно да изпитват хаотични, объркващи мисли. Дисбалансът може да ги накара да клюкарстват и да казват неща, без изобщо да мислят. Ако прекаляват с непремерените приказки може да обидят някого и да си навлекат нечии гняв. Най-ефективните начини за справяне с тези проблеми са медитация и водене на дневник. Това помага да запазят ума си спокоен и да се отърват от натрапчивите, повтарящи се мисли.

Рак

Гърди и сърце

Раците са отговорни за гръдния кош, гърдите и сърдечната област. Енергията им е насочена към свободно изразяване на техните емоции и чувства. Тази енергия ги изпълва със състрадание, карайки ги да искат да помагат на другите. Дисбалансът в енергията на Раците се проявява в чувство на объркване, неконтролируеми емоции, изтощение, раздразнителност и желание за самота. Проблеми като кашлица, болки в гърдите и „преяждане“ с емоционални неприятности също са чести. В този случай ще бъдат полезни дихателни упражнения, физическа активност и разходки на чист въздух. Може също да се почувстват по-добре като помагат на другите или си починат за кратко сред природата. 

Лъв

Горната част на гърба

Лъвовете отговарят за сърцето и горна част на гърба. Представителите на тази зодия винаги остават верни на себе си и тяхната енергия се проявява в увереност, гордост и желание да се изразят по начин, по който искат. Дисбалансът на енергията им се проявява под формата на сърдечни проблеми, емоционална недостъпност, ниско самочувствие, срамежливост или загриженост за другите. Тези проблеми могат да бъдат решени с помощта на творчество – рисуване, поезия, музика, театър – вариантите са много. Желателно е Лъвовете да правят нещо с ръце. Йогата им ще помогне да отворят областта на сърцето си по същия начин, както да говорят за чувствата с близките си хора.

Дева

Стомах и черва

Девите се свързват със стомаха и стомашно-чревния тракт. Те са упорити, издръжливи и мотивират околните да не се предават и да продължават напред, независимо от трудностите. Тяхната енергия позволява да обръщат внимание и на най-дребните детайли в живота. Дисбалансът на енергията на Девите може да се прояви под формата на запек, лошо храносмилане и хранителни разстройства. Възможни са обсесивно поведение и инат. Много е важно Девите да се научат да не поставят неразумно високи очаквания към себе си. Трябва да се успокоят и да се опитат да подредят мислите, които ги тормозят. За да постигнат мир, трябва да се занимават се с творчество, спорт, медитация.

Везни

Пикочен мехур

Везните са свързани с бъбреците, пикочния мехур и кръста. Енергията им отговаря за личните взаимоотношения и израстването. Дисбалансът се проявява или в желанието да се изолират от всички, или в твърде голяма зависимост от околните. Характерни са и симптоми като инфекции на пикочния мехур, често уриниране и болки в долната част на гърба. Везните трябва да се научат да правят компромиси и да мислят не само за близките си хора, но да обръщат внимание и на себе си. Ако са твърде зависими от някого, тогава може би е време да помислят за независимост и да спечелят собствената си свобода. Това ще ги направи по-самоуверени и ще ги накара да повярват в личните си способности.

Скорпион

Полови органи

Скорпионите отговарят за половите органи. Енергията им е свързана със способността да се трансформират и да се учат от житейския опит, а също така е важна за разкриването на тяхната тъмна страна и изпълването ѝ със светлина. Енергийният дисбаланс често води до драматични и внезапни промени, които са обезпокоителни и могат да се проявят като депресия, полово предавани болести и повишено или намалено либидо. За да балансират енергията си, Скорпионите трябва да прегърнат промяната и да се справят с тъмната страна на своя характер. Медитацията би помогнала много. Прекарвайки време край море или езеро, ще им позволи да се освободят от емоционалния товар.

Стрелец

Черен дроб

Стрелците се свързват с черния дроб и бедрата. Енергията им отговаря за желанието да се преподава, учи и открива нещо ново. Винаги са готови да се впуснат в приключение, което ще им позволи да разберат по-добре живота и света. Дисбалансът на енергията на Стрелците се проявява под формата на чернодробни заболявания, болки в бедрата, безпокойство и прекаляване с всичко. Нарушаването на баланса може да се прояви и в пасивност или нежелание за разширяване на кръгозора и поддържане на предубедено отношение към нещо. Най-добрият начин да си върнат баланса е да пътуват и да научат нещо ново, което ще разшири хоризонтите им. Силно препоръчителни са спортните занимания.

Козирог

Зъби и кости

Козирозите се свързват със зъбите, костите и коленете. Енергията им се изразява в това да правят всичко по организиран и практичен начин, тя е амбициозна и мотивираща за постигане и създаване. Дисбалансът може да се прояви като умора, проблеми с коленете, кариес или зъбобол. Възможно е също да ги накара да поставят твърде много натиск върху себе си и да се хвърлят в работа, само за да избягат от емоциите си. Забавяне на темпото, кратка пауза и преразглеждане на целите е задължително. Козирозите трябва да променят графика си, за да включат повече време за почивка. Медитацията, правене на йога или водете дневник – също помагат за възстановяване на енергията.

Водолей

Нервна система

Водолеите се свързани с глезените и нервната система. Енергията им е оригинална и еволюционна, което им позволява да виждат голямата картина и да останат хуманни. Дисбалансът на енергията им може да ги накара да се почувстват като „луд учен“ и да загубят връзка с реалния свят. Появяват се болки в глезените, безпокойство и пристъпи на паника. Важно е Водолеите да продължат да работят върху реализирането на идеите си, да разберат как техните творения могат да се впишат в по-голямата картина и да помогнат на другите, както и на себе си. Трябва да правят това, което ги вдъхновява и носи удоволствие, да се обградят с хора с подобно мислене, които могат да ги научат на нещо полезно.

Риби

Епифизна жлеза

Рибите се свързват със стъпалата и епифизната жлеза. Енергията им е за синхронизиране на тяхната духовност, креативност и себеизразяване чрез изкуство, музика, танци. Разсеяността често е знак за дисбаланс в енергията на Рибите. Може да загубят връзка с другите, да станат обсебени от себе си и прекалено подозрителни. При дисбаланс се нарушава тяхната духовна енергия и губят интуицията си, която е толкова присъща за тази водна зодия. Рибите трябва да се свържат отново със своята духовност чрез медитация и творчество, да насочат енергията си към нещо продуктивно, ако са творческа личност - да работят активно с ръце. Масажът на краката и рефлексологията също помогнат.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: За коя част от тялото отговарят зодиите - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!