Милан Димитров за "Гласове" от затвора в САЩ: Държат ме гладен и жаден, заключен в мазе без прозорци

Glasove.com

Най-великата демокрация на света ме държи жаден и гладен, заключен в мазе без прозорци 24 часа в денонощието. Това каза за "Гласове" българинът Милан Димитров, екстрадиран в САЩ по абсурдни обвинения. 

През декември 2022 г. той е арестуван по поръчка на САЩ и лежи почти две години в гръцки затвор. Повдигнати са му четири обвинения, всяко от по 20 години – за конспирация, за незаконен износ на електронни схеми в Русия, за измама на държавата и за пране на пари. Според американското правосъдие семейната фирма на Милан е изпратила в Русия чипове от България, за да се избегне експортното законодателство на САЩ. Въпросните пластини обаче се намират в малка семейна лаборатория в София в кв. „Изгрев“ и никога не са достигали до Русия. Според всички запознати с казуса, обвиненията са абсурдни. Роднините на Милан Димитров казват, че единствената му вина е, че майка му е рускиня.

Преди седмица Милан Димитров беше екстрадиран в САЩ след последователни решения на гръцки съдилища, където го очаква съдебен процес и възможна присъда от 80 години затвор. Въпреки обещанията до момента българските власти не са направили нищо за да облекчат ситуацията на несправедливо обвинения българин. 

Чуйте целия разказ на Милан Димитров за условията, в които го държат в затвора в САЩ. 

Най-великата демокрация на света! Държавата, която се бори за човешки и граждански права по цял свят и се опитва да насади демокрацията си навсякъде! САЩ ме държи заключен в мазе без прозорци 24 часа на ден, без чист въздух и дневна светлина, при непоносимо ниво на шум предизвикано от промишлени вентилатор за изкопи работещ денонощно.

Държан съм гладен и жаден. Храната освен, че е в количество за малко бебе е и абсолютно негодна за консумация. В повечето случаи е невъзможно да се определи нито визуално, нито вкусово какво ядеш. Всичко е безсолно, сол няма, но пък имаше сурово тесто вместо хляб. Водата мирише ужасно на застояло. Има вкус на мухъл, ръжда и химикали, но няма друга. За сметка на всичко това ти предоставят платени услуги на безобразни цени с комисионни. Това важи както и за телефона, храна, напитки, санитарни материали.

Държавата, която се бори със заразните болести по цял свят ти предоставя носено неизвестно от кого захабено и мръсно бельо и обувки. Пере дрехите на всички в обща пералня без да са дезинфекцирани.

Правилата на затворите на тази хуманна държава, борец за човешки права ясно е написано, че права нямаш! Всичко е привилегия, която може да ти бъде отнета! Медицинското обслужване се свежда само до животоспасяващо, а денталното до вадене на зъби, дори и здрави.

Също така много хуманен е и транспорта на задържаните. Както в средните векове оковани с вериги крака, верига през кръста, оковани ръце и така десетки часове непоносима болка.

Също така много цивилизовано е тоалетната да не е оградена в килията, където между другото се яде и затворниците могат да се насладят на приятни за окото, и носът гледки.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Милан Димитров за "Гласове" от затвора в САЩ: Държат ме гладен и жаден, заключен в мазе без прозорци | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!