Подоляк: Украинската операция в Курска област трябва да убеди Русия да започне честни преговори

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, заяви в публикация в Телеграм канала си, че трансграничното навлизане на силите на Киев в руската Курска област е било необходимо, за да бъде убедена Москва да започне честни преговори. 

Киев няма претенции към завоюваните руски територии, казва той в публикацията си, цитирана от украински медии. Според трактовките в тях съветникът на Зеленски с написаното в Телеграм давал да се разбере, че завземайки руска територия, Киев планира да я обмени за украинска. 

"Украйна не е заинтересована от окупацията на руска територия. Но, ако ние говорим за потенциални преговори - подчертавам, за потенциални преговори - на нас ни трябва да накараме Русия да седне на масата срещу нас. При нашите условия. Ние в никакъв случай не планираме да им се молим: "Моля ви, елате да преговаряме." Затова пък има проверени от практиката средства за принуда", пише Подоляк. 

Той е убеден, че началото на курската операция очевидно е изплашила много обикновените руснаци и това ще окаже натиск върху Кремъл да започне преговори.

"Трябва да нанесем значими тактически поражения на Русия", пише още Подоляк. "В Курска област ние ясно виждаме как военният инструмент се използва целенасочено, за да бъде убедена Руската федерация да влезе в процес на честни преговори", заявява съветникът на Зеленски.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Подоляк: Украинската операция в Курска област трябва да убеди Русия да започне честни преговори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!