МРРБ остро срещу лъжите на Кирил Петков: Никога не е търсено „експертното“ му мнение

МРРБ няма да допусне политически лидери да използват институцията за манипулация с цел политически дивиденти.

МРРБ категорично се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти", това заявиха в позиция по повод статус на Кирил Петков от ПП-ДБ.

"Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин".

Острата позиция на МРРБ е по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура".

"Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми", казват още от МРРБ.

Ето цялата позиция на МРРБ:

Министерство на регионалното развитие и благоустройството категорично заявява, че се противопоставя срещу опитите на политически лидери и партии да използват институцията и нейните агенции за манипулация с цел политически дивиденти.

Нашата позиция е категорична и непоколебима – ние работим за гражданите на Република България, не за политическите интереси на партиите и техните лидери.

Няма да позволим на никого, включително на г-н Кирил Петков, да се намесва в работата на министерството и да пречи на изпълнението на инфраструктурните проекти, които са от съществено значение за развитието на страната.

Не приемаме намесата и лъжите на политическите фигури и ще се борим с всички средства срещу тези опити. Нека бъде ясно - МРРБ не е игрище за политически манипулации и ние няма да позволим на никого да използва институцията по този начин.

Правим и следното уточнение по повод среща на г-н Кирил Петков на 16 август в Агенция “Пътна инфраструктура“: г-н Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите.

Г-н Петков не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е търсено „експертното“ му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми, се казва още в позицията на МРРБ.

Острата реакция на МРРБ е по повод следната позиция на Кирил Петков, публикувана във ФБ:

"Днес проведох работна среща в Агенция "Пътна инфраструктура" с инж. Йордан Вълчев - председател на управителния съвет на АПИ. Обсъдихме напредъка по проекта: "Изграждане на система за автоматизирано реверсивно движение на републикански път I-1 "София-Владая-Перник" в участък от км 275+763 до км 282+460 и от км 285+500 до км 287+000", се казва в изявлението на Петков.

Ето какво ме увери инж. Вълчев: Обществената поръчка ще бъде обявена до края на септември. Избор на изпълнител се очаква до края на декември. Поръчката включва преработка на техническия проект и неговото изпълнение.

Срок за изпълнение: 378 календарни дни (60 дни за техническия проект и 318 дни за строително-монтажните работи). Индикативна стойност: 16 000 000 лв. без ДДС, без възможност за надвишаване. Ако всичко върви по план, перничани и софиянци ще наблюдават изграждането през 2025 г., а в началото на 2026 г. системата ще бъде в експлоатация, улеснявайки всички пътуващи.

Именно след тази публикация на Петков МРРБ прави следното уточнение по повод среща на Петков на 16 август в Агенция "Пътна инфраструктура": Петков никога не е участвал в работата на министерството или ресорните му агенциите. Не е и участник в разработването на инфраструктурните проекти или други дейности на МРРБ, вкл. и изграждането или ремонтни дейности на пътища. Също така никога не е било търсено "експертното" му мнение по темата за реверсивното движение на пътя София-Перник, както и по други теми.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: МРРБ остро срещу лъжите на Кирил Петков: Никога не е търсено „експертното“ му мнение

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!