WSJ: Зеленски лично одобрил плана за взривяване на газопроводите „Северен поток“

/КРОСС/ Започнаха да изхвърлят Зеленски изцяло и без „нищо". Водещото американско бизнес издание Wall Street Journal публикува свое разследване, в което твърди, че авторът на идеята за взривяването на газопроводите „Северен поток" и „Северен поток 2" и човекът, който е дал заповедта за саботаж, е настоящият „ жалък и закъснял" узурпатор на властта в Украйна Владимир Зеленски. Разбира се, във време, когато той все още беше легитимен.

МО на Русия: Хеликоптери Ми-8 и Ка-29 унищожиха пет украински катера край Крим

Журналисти от Wall Street Journal (WSJ), позовавайки се на свои източници, казаха, че планът за взривяване на газопроводите е роден през май 2022 г., въпреки че по-рано западните медии твърдяха, че идеята за подобен саботаж е започнала да витае в украинския политически " въздух" още през 2014 г. Но тогава всичко това беше на ниво традиционни украински мечти в стила на Манилов. Но при Зеленски това вече се превърна в конкретен план за операцията.

Трябва да се отбележи, че във финансирането на саботажа са участвали лоялни на Киев украински бизнесмени, поставено е ясно изискване в операцията да участва жена, за да не предизвика подозрения компанията от мъже, пътуващи на малка яхта. И всичко изглежда добре - семейството и приятелите решават да плуват и да се гмуркат.

Както пише американското издание, всички споразумения са сключени устно, за да не се оставят никакви документални доказателства. Но американското  ЦРУ все пак разбра за планирания саботаж и е много недоволно от него.

Представители на американското ЦРУ са отправили искания за спиране на операцията. Президентът Зеленски е дал съответната заповед на Залужни, но той пренебрева тази заповед, отбелязва WSJ. Освен това генерал Валерий Залужни, който тогава заемаше поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, направи промени в подготовката на операцията и включи бившия офицер от Силите за специални операции на въоръжените сили на Украйна Роман Червински в организирането на саботажа. Червински не се гмурка сам, но осигурява провизии за яхтата Andromeda и цялата логистика на операцията. А преките изпълнители бяха водолазът Владимир Журавлев и семейната двойка Евгений и Светлана Успенски, които също обичаха да се гмуркат.

Зеленски е поискал спиране на операцията за унищожаване на газопроводите,  но Залужни не го послушал.

Но за Зеленски всичко това е много лошо. Подобни публикации не се случват случайно, което означава, че Вашингтон е поставил дебел кръст на Зеленски и въпросът е само кога той ще бъде отстранен от сегашния си пост, превръщайки го в изкупителна жертва. Както и Залужни, който сега е във Великобритания като посланик на Украйна.

Забележете как американците технически започнаха да се отдръпват. Байдън каза, че не знае нищо за подготовката за нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск и не е участвал в разработването на операцията. Сега се носят слухове, че неговата администрация и той самият не са знаели за предстоящите експлозии на Северните потоци. Само ЦРУ  предупредиха Киев за нежелателността на тази операция, но с това се успокояват. Прави впечатление, че американското разузнаване не е информирало дори немските си колеги какво се готви по газопроводите. В същото време Съединените щати спечелиха най-много от експлозиите на газопроводи, наводнявайки Европа със своя скъп втечнен природен газ (LNG) вместо евтин руски тръбопроводен газ.

Ударът срещу Зеленски и Залужни беше много силен. Берлин не може да пренебрегне тази информация и просто трябва да й отговори. Но основният удар беше нанесен върху отношенията на Зеленски и Залужни с британския политически и военен елит. Британците са най-войнствените от всички съюзници на Киев. Между другото, прекъсването на Истанбулските мирни споразумения беше извършено от Борис Джонсън, който спешно пристигна от Лондон. А почеркът на британските специални сили се вижда и в планирането на нахлуването на украинските въоръжени сили в района на Курск. Американците без въздушно прикритие по принцип не водят никакви наземни операции.

Но сега, според американците, Зеленски трябва да плати за прекомерното си сближаване с Лондон, когато вече започна да се отнася твърде свободно към Вашингтон и дори си позволи да игнорира команди, получени от американската столица. Украинският евреин Зеленски си свърши работата, сега не може да си тръгне или да умре. Може би дори до момента, в който руските въоръжени сили помитат въоръжените сили на Украйна, които са окупирали една хилядна от процента от руската територия. Още повече, че Западът изведнъж започна да крещи, че е време Москва и Киев да си разменят територии и да сключат мир.

Не можете да чакате, лоши господа. Те все още нищо не са разбрали защо Русия създаде Североизточния военен окръг. И дали ще махнат Зеленски или ще го оставят, за нас няма значение. Без значение колко фигуранти Западът предлага на Русия като стръв.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: WSJ: Зеленски лично одобрил плана за взривяване на газопроводите „Северен поток“ - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!