BILD: Путин започна "операция отмъщение" срещу украинските сили в Курск

Труд

Руската армия брутални отмъстителни действия срещу украинците, навлезли в Курск. Осем дни след началото на украинската офанзива в западния руски регион се появяват ужасяващи кадри и видеоклипове от пропагандисти на руската армия.

Те показват това, което Владимир Путин описа като „достоен отговор“ на „терористичното“ изненадващо украинско настъпление: унищожени превозни средства на украинската армия, тежко осакатени и мъртви войници.

МО на Русия: Хеликоптери Ми-8 и Ка-29 унищожиха пет украински катера край Крим

Руснаците насочват камерите на мобилните си телефони плашещо близо до лицата на загинали украинци и към раните им, някои от които още кървят, късат синьо-жълтите знамена, значки и военни знаци от телата на загиналите и гордо ги представят като трофеи за тяхната добре свършена „работа“.

Заловените украинци също страдат от гнева и омразата на руснаците. На главите им се слагат черни чували, а в няколко случая са обиждани и малтретирани.

В същото време украински активисти и западни кореспонденти съобщават за безпрецедентна градушка от бомби по градове и села в съседната украинска област Суми – плацдармът на Курската офанзива.

Бруталната кампания за отмъщение обаче не е помогнала много на руската армия досега.

Украинската армия успя да разшири допълнително сферата си на влияние в района на Курск в Западна Русия. Наблюдатели съобщават, че Украйна е превзела още поне четири до пет села в Курск от сряда насам.

Според руското министерство на отбраната само едно село е превзето през последните 24 часа. Той беше разположен на източния край на украинската оперативна зона в Курск и беше слабо охраняван.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: BILD: Путин започна операция отмъщение срещу украинските сили в Курск - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!