Кой е по-силен? Доган или Пеевски: Политолог посочи победителят

Стопкадри Нова нюз, Petel.bg

Политолог смята, че Ахмед Доган няма предимство пред Делян Пеевски в битката за ДПС.

Според Цветанка Андреева в момента има силен паритет в тази партия и някак си това, което в началото се очакваше, че Доган много бързо ще си вземе ДПС, не се е оказало вярно.

Оказало се е, че Пеевски, вече облечен в образа на политически лидер, е този, който е извел тази партия напред, направил я е втора политическа сила и я вкарал в дневния ред на държавата.

Пеевски е говорител на ДПС, основен и ситуиран, и идеологически враг на президента.  Така че Пеевски влиза в ролята на политически лидер, и тук виждаме не битка между Пеевски и Чакъров за партията, виждаме противопоставяне на Доган и Пеевски, заяви в „Твоят ден“ Андреева.

Относно олигарсите и това, което се случи в момента, това за което да речем открито твърдят, че Пеевски седял зад тая атака, ама, извинете, ако е Пеевски, значи това е най-смелия политик в държавата, който е тръгнал да се бори срещу Вълка. Така че това противопоставяне е с много неясен край и в никакъв случай Доган не взима превес пред Пеевски, дори изцяло с геополитически контекст, добави тя.

Андреева смята също, че очевидно има промени вътре във властовите отношения в Кремъл и те ще рефлектират неминуемо върху България.

Тези промени или ще втвърдят прокремълските сили или пък ще ги направят изключително смекчени, виждайки, че губят позиция. Защото, много анализатори чертаеха, че края на войната ще окаже влияние, но никой не подозира, че войната може да свърши и сега в този развой, и Путин да загуби властта си в Кремъл. Така че разместванията и фона на олигархичните битки, които текат в България, според мен ще определят и в голяма част на следващото ни правителство, заяви още по Нова нюз Андреева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кой е по-силен? Доган или Пеевски: Политолог посочи победителят

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!