Очаквайте изповедта на Корнелия Нинова: Грешка беше, че си отворих 10 фронта едновременно

За лидерство на партия се иска смелост ...

За грешките и заблудите, за срива на БСП, за ударите и предателствата. За Гергов и Добрев, за Зафиров и Гуцанов, за Паргов и Таков. За отворените фронтове. За Радев и Миков, разказва Корнелия Нинова пред Валерия Велева.

Автор:
Валерия Велева

"За лидерство на партия се иска смелост ...
Сгреших някъде ...
По-разумно трябваше да ги правя нещата. Например, не трябваше да си отварям 10 фронта едновременно. Трябваше да си правя битките една по една ...
Аз исках да отстраним старите, да прекратим модела, по който партията е използвана за пари, постове, за наследниците на червената олигархия, за трупането на пачки за сметка на хората... А те са си мислели – дайте да я използваме, ще седнем на местата на старите и ще я караме и ние като тях..."

Това казва Корнелия Нинова в откровено интервю пред Епицентър. бг, което утре ще бъде публикувано.

На 11 юни 2024 г. лидерът на БСП подаде оставка, поемайки лична отговорност за катастрофалните резултати от последните избори. На вота на 9 юни БСП остана пета политическа сила със 7,06% подкрепа.
Последва свикване на Националния съвет, който избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията, а ръководството обяви курс на необратима промяна в БСП "за укрепване на организационното състояние в откровен диалог с всички". 

Върху Нинова се стовари отговорността за всички неблагополучия в столетницата. Заговори се за изключването й от партията, за недопускането й да се кандидатира отново за председател, а от няколко дни - и за изхвърлянето й от бъдещите листи на БСП. Отношенията между Нинова и доскорошните й заместници добиха открито враждебен тон.

За всички тези процеси разговаряме с Корнелия Нинова -
за грешките и заблудите, за срива на БСП, за ударите и предателствата. За Гергов и Добрев, за Зафиров и Гуцанов, за Паргов и Таков. За отворените фронтове. За Радев и Миков. 

Казва, че оставката й няма връщане назад, но не казва, че се разделя с политиката.

Споделя огромното си разочарование от съмишленици, на които е вярвала и на които е дала път да се развиват.

Отчита своите слабости. Но е запазила бойния си дух.

Признава най-голямото си разочарование - че е видяла политиката отвътре, където всичко се движи на два пласта: "Едно нещо не видях, което народът да чува и то да е истината".

И прозрението: "Ако се направи хронология на лидерите на БСП, всички са изгонени, обругани, почернени... Историята на партията е история на лобита, интереси, пари, влияние, битки, разделяне. Какво ли не делиха в партията?"

Очаквайте днес интервюто с Корнелия Нинова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Очаквайте изповедта на Корнелия Нинова: Грешка беше, че си отворих 10 фронта едновременно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!