86-годишната баба Лили пред „Ретро“: Слави Трифонов съсипа сина ми (Снимки)

Retro.bg

Плащах квартирата им, когато бяха бедни студенти, разказва възрастната жена

„Плащах наема на квартирата в София, която моят син делеше със Слави Трифонов“ – разказа Баба Лили пред журналисти от „Ретро“. 86-годишната жена от Плевен познавала шоумена от дете, когато със сина ѝ Анатоли се сприятелили.

„Още от малки бяха постоянно заедно, заедно учиха и в музикалната консерватория, Слави беше с виола, а Анатоли с виолончело. Казваха ми, че когато станат много известни музиканти, ще ми върнат с по 10 всички пари, които съм им дала, а аз се смеех и се радвах, защото бяха заедно и имаха мечти“.

Според думите на баба Лили студентите са имали финансови затруднения и се налагало да им помага през по-голямата част от следването им.
„Работех като счетоводителка и почти цялата ми заплата отиваше в помощ на децата. Това беше преди старта на студентското „Ку-Ку“, когато те нямаха пукнат лев и едва свързваха двата края“, казва тя.

Синът на баба Лили Анатоли е бил изключително привързан към Трифонов и правели всичко заедно. В началото бил един от първите членове на „Ку-Ку бенд“.
„Един от първите музикални клипове на бенда беше на покрива на панелния блок, в който беше семейното жилище на сина ми. Той беше много щастлив, че е част от това“.

Когато предаването „Ку-Ку“ набира скорост и лицето на Слави Трифонов става разпознаваемо за българските зрители, настъпва и разривът на тяхното приятелство.
„Знам само това, което ми е казвал Анатоли. Слави повече не съм го виждала, не е говорил с мен. Нямам никакви контакти с него повече от 30 години“.

Според баба Лили поводът за прекратяване на тяхното приятелство са финансови спорове и желанието на Анатоли за повече изяви. Неговото участие в „Ку-Кубенд“ приключва още в съвсем ранен етап.

„Ей така, изведнъж, вече не бяха приятели. Просто спряха всякаква комуникация. Непонятно ми е как може толкова силно приятелство като тяхнотода бъде прекъсната толкова лесно.Анатоли много страдаше, мисля, че никога не го преживя“.

Синът на възрастната жена понася тежко раздора си с Трифонов и нарастващата му популярност през годините само утежнява положението.
„Пропи се. Не успя да се задържи дълго на нито една работа. Имаше хубаво семейство, но и него пропиля. Даже спря да свири. Продаде си всички инструменти на безценица. Отдалечи се от всички, включително от децата си, с които загуби контакт“.

Според възрастната дамасинът ѝе правил опити да се срещне със Слави в продължение на години, включително го е причаквал пред сградата на БиТиВи, но всичките са били неуспешни.

„Веднъж е успял да говори с Евгени Димитров-Маестрото, който е обещал да ги срещне да поговорят, но това не се е случило. Той много искаше да се помирят. Имаха много снимки заедно, които Анатоли взе от семейните ни албуми и носеше навсякъде със себе си“.

Годините на отхвърляне накрая си казват своето и той спира всякакви опити за контакт със стария си приятел.

„Даже изгори снимките. Почти запали апартамента –сподели мъката си баба Лили пред „Ретро“.– Не остана нито една, а бяха толкова забавни кадри – Слави, още къдрокос, синът ми – красив и пълен с живот. Те по едно време бяха с еднакви прически – дългокоси на опашки – ето колко близки бяха. Като братя. Не знам защо Слави така забрави за него. Анатоли не го забрави“.

Синът на баба Лили умира трагично през 2021г. след дълги години злоупотреба с алкохол. По нейни думи той до последно се е интересувал какво се случва с Трифонов и е следял всичките му изяви.


Баба Лили


Слави като млад



Музикантът Анатоли

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 86-годишната баба Лили пред „Ретро“: Слави Трифонов съсипа сина ми (Снимки) - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!