Медал, сватба и… диплома: Божидар се връща в училище

INTRIGI.BG

Бронзовият медалист във вдигането на тежести в кат. до 73 кг от олимпийските игри в Париж Божидар Андреев се връща в… училище. 

Това разкри той при посрещането си от кмета на Сливен – Стефан Радев. Андреев беше приветстван в общината заедно със своя треньор Пламен Братойчев. 

„Реших да пробвам да изкарам диплома, след това в НСА да запиша и да изкарам треньорска диплома и да помагам на треньора“, сподели тежкоатлетът. 

Часове след триумфа в Париж Божидар сподели, че плановете му са да прекрати спортната си кариера. След няколко дни той ще вдигне сватба с годеницата си Любка. 

Треньорът Братойчев обаче е оптимист, че щангистът ще се завърне към спорта, при това доста скоро. 

„Обезателно трябва да почине поне два месеца, да възстанови. След това вече се надявам да влязат новите категории, да бъдат упоменати олимпийските. Нас ще ни интересува олимпийската, надявам се да е до 77 кг. Смятам, че ако така се завъртят нещата, ще имаме отново участник на олимпийски игри“, заяви Братойчев.

Снимка: Lap.bg

Именно специалистът е голямата подкрепа на Божидар. Бронзовият медалист израства в бедност в село Тополчане, а Братойчев отваря пътя му към спорта, като след осми клас Андреев се мести да живее при него в Сливен. 

Докато Божидар се подготвя за участие в първенства му се налага да работи като касиер и да живее в стаичка в залата в Сливен.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Медал, сватба и... диплома: Божидар се връща в училище - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!