Борисов ни чул, ни видял за акциите срещу Вълка и "Булгартрансгаз", похвали се: Аз станах кмет, когато се опълчих... и репортер успя да го разсърди

„Каквото знаете вие, това знам и аз. „Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него, ако си спомняте“. Така лаконично коментира акциите във фирми на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и в държавния газопреносен оператор „Булгартрансгаз“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

4 години хаос, констатира той. „И който каквото и да направи в тези служби, може да бъде обвинен в политическа поръчка. Сега отново сме в избори, когато излизаме ваканция парламента или предизборна кампания, може би в България всички трябва да излизат във ваканция – и прокурори, и съдии, да внимават какво правят, за да не ги обвинят в политическа поръчка“, каза Борисов.

А относно казуса с „Булгартрансгаз“ той отсече – там нямал „хептен“ понятие какво и защо се случва.

Разширяването на "Чирен" е от изключителна важност. Дано не е направено нещо, което може да компрометира този процес. Когато купувах 20% от газовия терминал край Александруполис, изцяло на българите, то пряко беше свързано с корабите втечнен газ и съхраняването му в Чирен, коментира Борисов проверката на Европрокуратурата в "Булгартрансгаз", след което ресорният министър спря днес договора за разширението на "Чирен".

След това изказване журналист прекъсна Борисов, търсейки мнението на застаналия зад него Делян Добрев за казуса, което разсърди лидерът на ГЕРБ и той прекъсна изявлението си.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов коментира проверките срещу Вълка и казуса с "Чирен", репортер успя да го разсърди - Политика - Новини Бг

Борисов ни чул, ни видял за акциите срещу Вълка и "Булгартрансгаз" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!