The Telegraph: Великобритания не позволява на ВСУ да използват Storm Shadow в района на Курск

Крилата ракета SCALP-EG / Storm Shadow.

Труд

Великобритания не позволява на Украйна да използва ракети с голям обсег Storm Shadow при нападение срещу района на Курск, съобщава https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/08/12/ukraine-invasion-russia-could-end-putins-rule-zelensky/The Daily Telegraph, позовавайки се на коментар на представител на кабинета на министър-председателя на Обединеното кралство.

Представителят на службата отбеляза, че позицията на Обединеното кралство остава непроменена. Той подчерта, че предоставеното от Великобритания оборудване е предназначено изключително за отбранителните цели на Украйна.

"Позицията на Обединеното кралство не се е променила. Предоставяме военна помощ, за да подкрепим ясното право на Украйна на самозащита срещу незаконни атаки от Русия в съответствие с международното хуманитарно право. Ние сме еднозначни, че оборудването, предоставено от Обединеното кралство, е предназначено за защита на Украйна", цитира вестникът представител на британското правителство.

Освен че унижава Путин, настъплението на Украйна към Курск може да принуди Москва да измести частите си далеч от оживения град Покровск, където силите на Киев са в отбрана, пише още изданието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: The Telegraph: Великобритания не позволява на ВСУ да използват Storm Shadow в района на Курск - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!