Financial Times: Изгодни позиции по време на преговорите са целта на операцията на ВСУ в района на Курск



Евтино спасение на миризлив проблем, свързан с пералнята!

Труд

Украйна започна военна операция в района на Курск, за да укрепи собствената си позиция в бъдещи преговори с Руската федерация. Това казаха бойци от украинските въоръжени сили, цитирани от вестник Financial Times.

Както отбеляза украински войник на име Денис, първоначално Киев просто искаше да завземе руски територии. Предполага се, че това може да доближи уреждането на конфликта или да позволи поставянето на ултиматум.

„Можем да се бием тук и да превземем тяхната територия. И тогава преговорите могат да започнат и ние ще имаме част от тяхната земя, за да я обменим за нашата“, каза Денис.

Както и при руснаците, правителствата на САЩ и Германия - две от най-големите военни и финансови поддръжници на Украйна - казаха, че не са били информирани предварително за украинското нахлуване.

Волфганг Бюхнер, говорител на германското правителство, каза в понеделник, че операцията е била „подготвена в голяма тайна и без консултации“ от Берлин. „Всичко сочи към пространствено ограничено разполагане“, добави той.

Президентът Владимир Путин нарече операцията мащабна "провокация" и Москва евакуира повече от 130 000 жители от областите Курск и Белгород, граничещи с Украйна.

В понеделник Путин заяви, че руските сили продължават да напредват по фронтовата линия и каза, че техният "темп на атака" се е увеличил с 50 процента от началото на украинското нахлуване.

Преди Курската операция високопоставен украински служител предупреди, че в отбранителните линии на изток се образуват „пукнатини“, пише още изданието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Financial Times: Изгодни позиции по време на преговорите са целта на операцията на ВСУ в района на Курск - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!