Психолог: В България хората живеят в постоянна фрустрация, затова са гневни и си приличат в нещастието

Редактор: Юлия Георгиева, кадър The Career Show Podcast/youtube, Petel.bg

Българинът е гневен, защото не може да си реши проблемите конструктивно. 10 пъти отиваш да си поаваш заявлението за нещо си, 10 пъти ти намират някаква причина, за да те върнат, а това е фрустрация постоянна. 10 пъти минаваш през входа и оправяш нещо и някой постоянно го чупи - пак фрустрация. 10 пъти отстъпваш на пътя, за да пуснеш някого и някой те псува - фрустрация. И всичко това се акумулира и в един момент трябва да го изпуснеш, защото иначе ще гръмнеш. Така човек постоянно се чувства нервен, напрегнат и поставен в несправедлива среда. А хейта и агресията освобождават човек от гнева. 

Това коментира психологът Ани Владимирова в подкаста на Александър Кадиев The Career Show Podcast в youtube.

За да се предпазиш от тази агресия в интернет е най-лесно. Излизаш от страницата и забравяш, спираш общуването с агресора. Но навън, в обществото трябва да недопускаш рисково поведение. Няма да ходиш сам в тъмното по страничните улички, защото сакатлъците стават точно така. Така че трябва да внимаваш в каква среда се движиш, посочи тя. 

Ние като цяло в днешния свят сме подтиснали естествените си инстинкти, защото нямаме вече толкова голяма нужда от тях. Всичко е лесно. Няма да покаеш и садиш, за да ядеш домати, а просто ще си ги купиш. То дори можеш и да не излизаш от вкъщи, просто щи си поръчаш, обясни психологът.

Дали сме щастливи или не се определя на фона на контраста. За един щастието е едно, за друг друго. У нас в България всички си приличаме по нещастието, но се различаваме по щастието, защото то е индивидуално, посочи тя. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Психолог: В България хората живеят в постоянна фрустрация, затова са гневни и си приличат в нещастието

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!