Кокошкарството на Кьовеши

INTRIGI.BG

Българите, които не считат корупцията за далавера, в която не участват, възлагаха големи надежди на Европейската прокуратура (EPPO) и лично на Лаура Кадруца Кьовеши да прочисти блатото, в което дреме като сит крокодил българската прокуратура. Всичко това се оказа блян, а последният “удар” на Кьовеши по фалшива ферма за кокошки направи тази институция за посмешище на фона на вихрещата се у нас политическа гранд корупция.

Мощният “кокошкарски” удар на Кьовеши и EPPO срещу българската мафия беше отразен миналия петък от всички медии. Име и фирма не бяха съобщени. С информационните системи на BIRD.BG лесно открихме кой е обвиненият и коя е фирмата, искала уж щяла да строи ферма за кокошки – носачки и представила фалшив анекс към банкова гаранция.

Едноличен собственик и управител на “Комфорт Пласт Варна” ЕООД до 31.10.2022 е Георги Тодоров Георгиев с инициали Г.Т.Г. – съвпадащи с тези, по образуваното наказателно дело 4900/2024 на СГС. Сумите съвпадат с тези, от съобщението на Европейската прокуратура.

класическо кокошкарство, макар и за по-едра сума европари. Фирмата се оказа и длъжник на НАП. Едва ли някой ще се удиви, а най-вече шефа на НАП Румен Спецов, че тя е прехвърлена на “сламен човек” свързан с 44 фирми, доста от тях също длъжници на приходната агенция. Обвиняемият Георгиев също е длъжник към хазната като физическо лице.

Потайността на Европейската прокуратура беше лесно пробита в този кокошкарски случай, подобен на десетината други, с които се хвали офисът на Кьовеши. Но струва ли си и колко е значим обществения интерес? Разкритите до момента злоупотреби за 5, 10, 100 хиляди евро едва ли оправдават заплатите на българските делегирани прокурори, да не говорим за люксембургските. Разследват злоупотреби за смешни суми, че и се хвалят с тях. Треперете, кокошкари!

Но когато нещата опират до голямата корупция и стотиците милиони завлечени с политическа протекция, омертата на Кьовеши е желязна. Какво стана с Джи Пи Гейт? Къде потънаха стотиците милиони за къщи за тъщиПатките на Марио за няколко милиона къде отлетяха? Намериха ли се 26 милиона евро за храни за бедни в Румъния, откраднати с помощта на българските банкстери от ПИБ? Наше разследване откри луксозни имоти купени с тези пари. Запорирани ли са? Не са!

И по-актуално: Така и не се разбра какво се случи с двамата арестувани за многомилионния ЖП-проект Костенец-Септември, от който наднича корпулентната сянка на Делян Пеевски. И кои са те? Кой съд им взе мярка за неотклонение? И взета ли е такава изобщо? Защо е тази дълбока дискретност? Разследването потъна някъде и нито Пеевски, нито дясната му инфраструктурна ръка Иван Мирински бяха обезпокоени. По това разследване уж беше установено, че са изнасяни милиони в кеш, като в Хемусгейт. Бърза железница няма, няма и да има скоро, но някой е прибрал пари с чували? Кой, драга Кадруца? Кой ги прибра? Това искаме да знаем и бързо. Иначе ще разберат и кокошките, че в Европа има политическа омерта да не се работи по корупционни престъпления, свързани с върха на българската мафия!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Кокошкарството на Кьовеши - INTRIGI.BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!