Погват нощните гонки

/КРОСС/ Нощните гонки с коли и мотори ще бъдат измежду задачите на идните Дни на сигурността на придвижването през септември, написа „Телеграф". Кампанията, която тече в цяла Европа всяка година от 16 до 22 септември, се провежда от Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL), член на която е и родната Пътна полиция. През тази година акцията ще премине под генералната превантивна цел за битка с експанзията на пътя. „Става дума за всички форми на експанзия, главно от страна на водачите, само че освен, а и от други участници в придвижването", издадоха за „Телеграф" от КАТ.

Сред тематиките на превантивната акция ще са агресивното шофиране, пиленето на гуми, форсирането на мотори, шофирането под въздействието на опиати, неспазването на ограничаването на скоростта в обитаеми места и жилищни региони, както и нерегламентираните надпревари по пътищата, отворени за публично прилагане. В рамките на подготовката за акцията от КАТ са уведомили европейските си сътрудници за ограниченията, които вземат против агресивното шофиране и по какъв начин го глобяват. Цел на акцията ще са младите водачи (18-30 г.), които най-често практикуват рисковите каскади. Кампанията „ Дни на сигурността " се провежда от 2019 година в страните членки на ROADPOL.

Целта ѝ е да се разпространява така наречен „Визия Нула" - стремежът починалите на пътя в Европа да бъдат понижени до нула. В момента Европейският съюз е заложил годината 2050 за краен период, в който жертвите на произшествия би трябвало да останат в историята. 2030 пък е срокът, в който страните членки би трябвало да понижат жертвите на половина по отношение на 2019 година В рамките на акцията се дефинира един съответен ден, в който напъните на управляващи и общество би трябвало да се насочат към постигането на нулата. През тази година на европейско равнище определен за задачата е 18 септември.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Погват нощните гонки - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!