Путин: Западът воюва с Русия с ръцете на украинците. За всичко ще има достоен отговор

Снимка: АР/БТА, Днес.dir.bg

Украинците контролират 28 селища. Руският президент поиска надеждна защита на границата

Ще бъде направена оценка на случващото се в граничещите с Украйна региони, но основната задача сега е да се прогони врагът, заяви президентът на Русия Владимир Путин, като поиска границата с Украйна да бъде надеждно защитена. Ситуацията в Курска област показва защо киевският режим отхвърля мирните предложения на Москва и посредниците. Западът воюва с Русия чрез ръцете на украинците. "Основната задача на Министерството на отбраната е да изтласка, да изхвърли врага от нашите територии и заедно с граничната служба да осигури надеждно прикритие на държавната граница", заяви Путин по време на среща, посветена на ситуацията в Курска област.

Ето какво още каза руският президент:

  • Росгвардия и ФСБ да организират борбата с "украинските ДРГ", които проникват в руския тил.
  • Врагът се опива да нанесе удар по политическата ситуация в Руската федерация, но броят на желаещите да подпишат договор с руските въоръжени сили се увеличи.
  • "Очевидно е, че врагът се стреми да подобри позицията си за преговори в бъдеще. Но за какви преговори изобщо можем да говорим с хора, които безразборно нанасят удари по цивилни граждани, гражданска инфраструктура или се опитват да заплашват ядрени съоръжения. За какво изобщо можем да говорим с тях?"
  • Действията на Киев в Курска област преследват военната цел да бъде спряно настъплението на руските войски. Но темповете на настъпление по цялата линия на съприкосновение след събитията в Курска област не само не са намалели, а са се увеличили 1,5 пъти.
  • Ако днес в Брянска област е относително спокойно, това не означава, че тази ситуация ще се запази и утре. Киев ще продължи опитите си да дестабилизира граничните региони на Русия.
  • Всичко това ще получи "достоен отговор".
  • Загубите сред най-боеспособните украински части и подразделения драстично нарастват.

В Курска област има 28 населени места под украински контрол, заяви изпълняващият длъжността губернатор Алексей Смирнов. По думите му дълбочината на проникване в територията на областта е 12 километра, а ширината - 40 километра. Той заяви, че "под окупация" са 2000 души, "за чиято съдба не знаем нищо".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин: Западът воюва с Русия с ръцете на украинците. За всичко ще има достоен отговор | Днес.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!