Губернаторът на Курска област доложи на Путин, че Украйна контролира 28 населени места

Цивилните жертви са 12, 121 са ранени, включително 10 деца

121 хиляди души са евакуирани

Губернаторът на руската Курска област Алексей Смирнов обяви, че силите на Украйна контролират 28 населени места в пограничната област и са навлезли на 12 км в руската територия по време на нахлуването, започнало на 6 август.

Сирски докладва на Зеленски, че ВСУ контролират близо 1000 кв. километра в Русия

На оперативно съвещание с президента Владимир Путин, Смирнов информира, че дълбочината на проникване "на противника на територията е 12 километра, ширината - 40 километра“.

Сред цивилното население са загинали 12 души, 121 са ранени, включително 10 деца.

По думите му властите не знаят каква е съдбата на около две хиляди души, живеещи в населени места, превзети от украинските въоръжени сили.

Губернаторът отбеляза значително увеличение на броя на ракетните атаки и атаките с дронове.

До момента, според него, са евакуирани 121 хиляди души с помощта и на доброволци. „На 8 август всичките шест гранични района и два други района - Болшесолдатски, Лвовски - започнаха да се евакуират",

По думите на губернатора, липсата на ясна фронтова линия в района на Курск затруднява определянето на местоположението на украинските военни. „Проблемът за нас е, че там няма ясна фронтова линия, няма разбиране къде са разположени бойните части (на украинските въоръжени сили)“, каза губернаторът, цитиран от Интерфакс.

По думите му, украинските въоръжени сили са използвали химическо оръжие в Беловски район. "Бригада на "Россет" е била обстрелвана в Беловски район. Снарядите са били с химическо оръжие", каза той.

Той каза, че доброволци непрекъснато работят, за да се опитат да измъкнат хората. „Имаме заявка от роднини за изчезнали двама доброволци в зоната на действие на украински диверсионно-разузнавателни групи“, посочи Смирнов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!