Полицаи са принуждавани да протестират в подкрепа на Калин Стоянов

/КРОСС/ Полицаи са принуждавани да протестират в подкрепа на Калин Стоянов, твърди БОЕЦ. Лидерът на гражданското движение лично е връчил на министъра сигнала, подаден до прокуратурата, за участието на Стоянов в ОПГ за разпространение на наркотици, рекет и изнудване.

В сигнала има конкретни данни, че Калин Стоянов е разтварял чадър над престъпната група и е осигурявал нейната престъпна дейност, посочва Георги Георгиев.

„Това е Калин Стоянов! Тези кадри няма да ги видите по нито една "национална" телевизия. Днес се сблъсках с Калин Стоянов на "протеста" на полицаите пред Парламента и му връчих очи в очи сигнала срещу Стоянов. БОЕЦ зададохме и други въпроси на Калин Стоянов - за смачканите от него проверки по сигналите ни срещу Доган и Пеевски, за бездействието на МВР по Турски поток, за участието на МВР в схемите за купуване на гласове и т.н.

Стоянов се показа, като обикновен страхливец и не отговори на нито един въпрос, а охраната му се опитваше да ни закрие камерата и да скъса микрофона на БОЕЦ", пише Георги Георгиев във Фейсбук.

„Попитах поне 20 ченгета "Защо сте тук и какви са ви исканията" и нито един не отговори. Някои навеждаха глави, а други бягаха от нас. В същото време още от предишния ден с БОЕЦ се свързаха полицейски служители от Пловдив, Варна Шумен, Хасково и Стара Загора, че ги принуждават да излязат на протести в подкрепа на Калин Стоянов", допълва Георгиев.

Гражданите трябва да знаят, че според Конституцията назначаването на министрите е политическо решение и те са политически фигури. Всяка намеса в този процес е политически акт. МВР по Конституция са деполитизирани, а днешните им действия са политически и то в уродлива форма, пише още Георгиев.

„Оказването на натиск върху премиера за взимане на политическо решение, касаещо управлението на страната от страна на МВР чрез демонстрации на въоръжени ченгета пред Парламента, по дефиниция се нарича преврат", подчертава Георгиев.

От БОЕЦ призоваха за оставката на Калин Стоянов.

Интересно е как полицаите искат да защитят шефа си от политически натиск като самите те оказват... политически натиск. И то породен от "усещанията" на Стоянов. МВР и вътрешният министър трябва да работят за гражданите. А не да обслужват собствените си интереси. Работата на служебните министри е да организират честни избори - не да изграждат нечий политически PR, както наблюдаваме да се случва.

Има все още редица неизяснени въпроси по отношение на Пепи Еврото и "Осемте джуджета". За Нотариуса и "SS Клуб" и убийството на Алексей Петров, за които МВР дължи отговори. Да не говорим и за проблемите с полицейското насилие, за което Стоянов също е отговорен. Както и за миналите избори, за които има ясни индикации за купен и контролиран вот.

Поради тази причина в момента една от основните задачи на МВР е да върне доверието на гражданите.

Източник: gospodari.com

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полицаи са принуждавани да протестират в подкрепа на Калин Стоянов - Cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!