Политиците ни са вредни за народа и за държавата

Retro.bg

Управляващи, времето тече, животът се изнизва, а вашите глави не увират. Вярно, трудно се стига до истината, но в България тя е очебийна, очевадна, тя крещи! Порочният ви начин на мислене, на управление говори, че страната ни не може да мръдне и крачка напред с такива като вас. 35 години доказвате, че за нашето поколение изобщо не мислите, но е грехота, че никак не ви вълнува бъдещето на децата и внуците ни. Ако мислехте за тях и поне малко за народа си, щяхте да промените конституцията така, че да е стимул, а не пречка за развитие на съвременните българи. До подобни недоносчета водят сделките между безхаберници.

Във всяко кътче на тази страна се усеща дефицитът на справедливост във всичко. Правите ни свидетели на недостойни войни и борби, в които единия да хванеш, другия да удариш. Това са безскрупулни войни за власт, за пари, за оцеляване. До такава степен сте загрижени за себе си, че не проумявате елементарни истини. Като тази например – със същата лекота и решимост, с които гласувате и дарявате помощи другиму, да бяхте гласували такива за бедстващи, изнемогващи и нуждаещи се българи. Но не, защото джобовете ви са най-важни. Отново питам, господа, като обикаляте света, не си ли давате сметка, не изпитвате ли срам от това, което виждате във всички страни, направено за един нормален, спокоен и сигурен живот на хората в сравнение с България?

Един-единствен пример само – железопътният транспорт в Италия и Великобритания. Как са устроени гарите, как са обезопасени и свързани с летищата? И след 100 години България няма да има такъв жп транспорт с такива като вас! Няма да има влакове, светещи от чистота. Зиме отоплени, лете охладени. Няма един отворен прозорец, през който да се вее перденце, както в нашите влакчета, които мине, не мине, я се запалят, я дерайлират. Вътре комфорт и уют, да ти е драго да пътуваш!

Но вашите мисли са насочени към това откъде колко да откраднете, а не как да догонвате напредналите страни. Затова сте вредни и за народ, и за държава. Ако имате доблестта, смелостта и мъжеството да се махнете, да се оттеглите, в България ще нахлуе най-чистият и свеж въздух, а народът ще си отдъхне!
Колко години още ще тормозите този народ с некадърието и неспособността да направите нормално и свястно правителство? Докога ще вкарвате държавата от избори в избори? Не разбрахте ли, че улицата вече е задънена, че народът повече не ви иска, защото сте лишени от зрелост, интелект и предвидимост! Нямате шанс, доверието към вас е сринато окончателно и безвъзвратно.
 
Валерия Стефанова, Лондон

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Политиците ни са вредни за народа и за държавата - Retro.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!