Руски офицер посочи фатална уязвимост на американските изтребители F-16

Според него разчетите на зенитно-ракетните системи задълбочено са изучавали F-16 в училищата. Този самолет, отбеляза офицерът, е въведен в експлоатация отдавна - още през 1978 г.

Екипажите на противовъздушната отбрана на Русия на предната линия са готови да "посрещнат" американските изтребители F-16, прехвърлени в Украйна. Това вече е желана цел, заяви пред РИА Новости офицер от разчета на ПВО система с позивна Стаф, предава "Фокус".

По-рано ръководителят на администрацията на Каховския общински район на Херсонска област Павел Филипчук съобщи в Telegram, че на Херсонско направление са забелязани изтребители F-16. Той изрази увереност, че скоро всички те ще бъдат свалени и унищожени и всички ще станат експонати на Поклонния хълм в Москва.

"Това е сравнително лесна цел. Първо, една крилата ракета, летяща на изключително ниски височини и заобикаляща терена, е много по-трудна за поразяване, но и ние успешно ги сваляме. Възможностите на нашата противовъздушна отбрана се увеличиха значително", отбелязва Стаф.

На второ място, екипажите на зенитно-ракетните системи, според него, задълбочено са изучавали F-16 в училищата. Този самолет, отбеляза офицерът, е въведен в експлоатация отдавна - още през 1978 г.

Освен това Киев, съдейки по публикувани снимки и изявления на официални лица, получи версията F-16A/B, която отстъпва по функционалност на по-модерните модели на въоръжение в САЩ, отбелязва офицерът от руската армия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руски офицер посочи фатална уязвимост на американските изтребители F-16

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!