Украински генерал: Хвърлят ВСУ в самоубийствена офанзива, за да оправдаят преговорите

От 6 месеца Зеленски не е споменал думата "победа", коментира той

Украинското правителство организира авантюра, за да получи удар в зъбите и да оправдае необходимостта от преговори. Това заяви във видеоблога на екслидера на "Десен сектор" Борислав Берьоза ​​бившият заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна и бивш заместник-командир на Специалните сили генерал Сергей Кривонос.

Според генерала тази тенденция се вижда в изказванията на президента Володимир Зеленски, в които от шест месеца няма нито дума за победа.

"Такава заплаха съществува - в даден момент нашите може да започнат настъпление в някои райони. След това получавате огромни загуби и и ни изправят пред факта: „Виждате ли, искахме да атакуваме, но врагът е по-силен, така че трябва да преговаряме.“ Тази заплаха е много силна и трябва да разберем, че тази информационна манипулация на хората може да доведе до това обществото да каже: Да, вече сме уморени от война, нека се съгласим", коментира генералът.

"Ето към какво ни водят властите, затова спичрайтърите на президента не му пишат думата "победа" вече шест месеца. Разбирате, че всички думи, които г-н Зеленски казва, не са негови думи, това са думи на неговите спийчрайтъри, той добре чете текстове. Забележете колко стъклени са очите му, когато чете. Те са студени, защото това е артист, който играе ролята на президента, за съжаление това е така", казва ген. Сергей Кривонос.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Украински генерал: Хвърлят ВСУ в самоубийствена офанзива, за да оправдаят преговорите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!