Звездни двойки се женят повторно

София Лорен и Карло Понти живеят заедно 54 години.

Труд

Обикновено пак се развеждат

“Непреодолими различия” ги разделят отново

Любов има, но лошите навици си остават

Някои хора вярват, че в любовта трябва да се даде втори шанс, дори в двойката да е имало изневери, кавги и неразбиране, които са довели до разтрогване на брака. Така мислят и някои знаменитости, които се кълнат във вечна любов на бившите си половинки и се женят за тях повторно след развода, но не променят навиците и начина си на живот. А това отново разрушава брака им.

София Лорен и Карло Понти - жертви на любовта

Наричат брака на актрисата и продуцента един от най-здравите в света на киното, но София Лорен и Карло Понти трябва да преминат през огромни препятствия, за да останат заедно. Лорен е на 16 години, когато се срещат на конкурс за красота, където филмовият продуцент участва в журито. Той е почти 22 години по-възрастен от нея, на 38, женен за генералската щерка Джилиана Фиастри и баща на две момчета. Освен това е с 10 сантиметра по-нисък от Софи.

На 19 години тя му става любовница. Майка є не одобрява такива отношения (самата тя ражда без брак), затова се опитва да попречи на връзката - неуспешно. Между другото, самата Лорен страда от случващото се, защото дълбоко в себе си иска семейство и официален статут на съпруга.

“Всичко, което исках, беше нормално семейство, признато от обществото и църквата: законен съпруг, деца, като всички останали. Може би защото нямах баща”, казва след години звездата. Всъщност нейният баща отказва да я признае официално и това е, което є е липсвало през целия живот и което тя вероятно вижда в лицето на доста по-възрастния Понти.

Продуцентът иска развод, но Ватикана не му разрешава. Със Софи са принудени да избягат в Мексико, където се уреждат и разводът, и бракът им през 1975 г. В Италия избухва скандал. Там дори спират прожекциите на филми, в създаването на които участват София и Карло. Актрисата е обвинена в незаконно съжителство, а режисьорът - в двуженство, защото според италианските закони той не е разведен.

Те изкарват пет години в изгнание, но накрая се връщат в Италия. Принудени са да живеят разделени и да се крият, докато Понти неуспешно води съдебни битки. През 1962 г. двамата са притиснати от обстоятелствата да анулират брака си. Минават още години, преди двойката да реши да се откаже от италианското си гражданство и да се премести във Франция. Там влюбените получават ново гражданство. Карло се свързва с първата си съпруга с молба да дойде във Франция и да формализира развода. За щастие тя се съгласява.

София и Карло се женят повторно през 1966 г. Те сключват само граждански, не и църковен брак, което тежи на Лорен, но живеят щастливо 54 години, до смъртта на продуцента. Имат двама синове. Карло Понти почива в началото на 2007 г. в Женева от белодробна недостатъчност.

Памела Андерсън и Рик Саломон - обич за 3 милиона

През 2007 г. звездата от филма “Спасители на плажа” се омъжва за трети път. Неин партньор в живота става дългогодишният є приятел, продуцентът Рик Саломон. Семейното щастие обаче продължава само една година, след което Пам пожелава да анулира брака.

“Да, това беше лоша идея тогава. Но аз обичах Рик. Обичам го и до днес, а децата ми обичат Рик. Вярвам му повече от всеки друг, колкото и луд да е”, признава тя в интервю.

Скоро след развода актрисата за кратко се събира с първия си съпруг Томи Лий, а след това през 2014 г. се връща при Рик. Тя изненадва феновете си с тайна сватба с него. И все пак не є е съдено да стъпи два пъти в една и съща река - само шест месеца по-късно не тя, а Рик се развежда със секс символа на 2000-те, посочвайки като причина “непреодолими различия”. Източници, близки до Саломон, твърдят, че Памела се е омъжила за него втория път само по егоистични причини - година по-рано Рик печели почти три милиона долара в покер турнира Big One For One Drop.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън - горещи страсти

Осем брака, седем съпрузи и шеметна кариера в Холивуд - това е Елизабет Тейлър. Два от браковете є са с един мъж - Ричард Бъртън. Свързват ги снимките на филма “Клеопатра” през 1961 г. По онова време и двамата актьори са женени. Те напускат предишните си семейства и правят тайната си връзка публично достояние, което води до грандиозен скандал. Въпреки това влюбените са толкова завладени от чувствата си, че дори си позволяват да се заключат в съблекалнята, докато работят, и да се отдадат на страстите си. Самият римски папа веднъж изразява недоволството си от “разпуснатата двойка”.
През 1964 г. актьорите узаконяват връзката си и петнадесет минути след тържеството Тейлър споделя емоциите си с пресата: “Аз съм на седмото небе. Ще бъдем с Бартън до края на живота си”.

Краят идва десет години по-късно. Елизабет не може да понесе честите изневери на съпруга си и дори никакви скъпи подаръци под формата на бижута и пътувания не могат да заличат бурните скандали в техния страстен съюз. След раздялата актьорът напомня на Елизабет за себе си: обажда є се, пише писма и обещава да се откаже от алкохола. Тя вярва, макар да знае, че човек, който веднъж е нарушил доверието, едва ли ще се промени.

През 1975 г., 16 месеца след първия развод, двамата сключват брак повторно. Този брак продължава само девет месеца. Бъртън не променя навиците си и Тейлър го напуска. Чувствата към бившия є съпруг обаче не угасват до края на живота є. “Обичам Ричард Бъртън с всяка фибра от тялото си, но не можем да бъдем заедно”, казва тя.

Илон Мъск и Талула Райли - работата на първо място

Основателят на SpaceX, “двигателят” на електрическия автомобил Tesla, милиардерът и баща на 12 деца е женен четири пъти - два от тях за една и съща жена, британската актриса Талула Райли. Запознават се в някаква кръчма и тогава тя няма представа с какъв заможен мъж има шанса да общува.

Само след няколко седмици през 2010 г. Мъск є предлага брак - толкова силно се поддава на импулса си. Това е втора женитба за него. Връзката на двойката никога не е била публична, така че причините за развода две години по-късно остават загадка. Единственото нещо, което медиите надушват е, че Илон е платил на Райли пет милиона долара.

Именно Талула е тази, която инициира раздялата. Има предположения, че тя не е могла да се разбира с мъж, който поставя работата на първо място. Именно това е най-трудният период за Мъск, когато компаниите му са изправени пред фалит. “Бяха невероятни четири години. Ще те обичам вечно. Ще направиш някого много щастлив”, пише Мъск в личния си блог.
Този “някой” отново е той: през 2014 г. Райли дава втори шанс на бившия си, но “срокът му на годност” изтича през 2016 г., когато отново се развеждат. От браковете си с Талула Мъск няма деца.

Жан-Клод ван Дам и Гладис Португес - третият не пречи

Съвместната им история започва през 1986 г.: тогава Гладис е американски шампион по бодибилдинг, а Жан-Клод е амбициозен млад актьор, който вече е успял да сключи и разтрогне два брака. Година по-късно двамата се женят. Гладис е бременна в петия месец и в семейството се появява първородният Кристофър. Три години след него се ражда и дъщерята Бианка.

Всичко върви добре, докато самият Ван Дам нарушава семейната идилия. Той разменя всичко, построено дълго и с желание, за приятелката на съпругата си, актрисата и модел Дарси Лапиер. Тя става неговата четвърта съпруга. Ражда им се син Николас, но през цялото време, когато живее с новото си семейство - три години, актьорът си спомня Гладис и изоставените деца. Затова Жан-Клод не измисля нищо по-добро от това да разруши новия брак и да се върне към предишната си съпруга. Минава обаче известно време - преди това актьорът се хвърля в обятията на наркотиците и стига до употребата на 10 грама кокаин на ден, което му струва по 10 хилядарки на седмица. Той се опитва да се излекува и най-накрая успява, с цената на огромни усилия, средства и силна воля.

През 1999 г., седем години след развода си, Жан-Клод и Гладис сключват втори брак. Тук на хоризонта се появява украинката Алена Каверина, която успява така да омагьоса актьора, че той хваща самолета за Киев и, казват, купува два апартамента на любовницата си. Въпреки че продължилата им десет години връзка не е афиширана и техни общи снимки не се появяват в социалните мрежи, Гладис научава и през 2015 г. подава молба за повторен развод поради “непреодолими различия”. Този път Ван Дам, очевидно помъдрял, не бърза да разваля семейството си. След два месеца всичко отново си идва на мястото, а актьорът коментира: “Нашето семейство е все още силно. Има толкова много разводи по света, а това се отразява много негативно на психиката на децата. Много съпрузи трябва да работят, за да спасят брака си, без значение какво трябва да направят”.

Мелани Грифит и Дон Джонсън - на 60 бракът няма значение

Първата среща на бъдещите съпрузи е, когато Дон е на 22 години, а Мелани - само на 14. Тогава е заснета мелодрамата “Експериментът Харад” (1973). Когато Грифит навършва 18 години, влюбените се женят. Съюзът продължава само шест месеца, след което бившите партньори намират нови съпрузи и стават родители. През 1982 г. певицата Пати д'Арбанвил ражда на Дон син Джеси Уейн, а Мелани има син Александър (1985) от актьора Стивън Бауер.

През 1988 г. Мелани и Дон се събират отново и се женят година по-късно. Имат обща дъщеря Дакота Джонсън, която печели световна слава с участието си във филма “Петдесет нюанса сиво”. Втория път актьорите живеят заедно шест години и сега са в приятелски отношения, макар и разведени.

“Не мисля, че бракът има значение, особено когато си на 60 и имаш три пораснали деца и живота, който винаги си искал. Защо да се женя? Готова съм да се влюбя, да започна романтична връзка, но все още нямам такава. Продължавам да търся. Имах любовници, но не и сериозни връзки”, споделя Мелани.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Звездни двойки се женят повторно - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!