Крал Чарлз III не е на себе си от ужас

jenata.blitz.bg

Монархът с извънреден ход и призив към населението

Крал Чарлз III не е на себе си от ужас. Такава нещо не се е случвало никога, доакто е бил монарх. 

Налага се монархът да се съвземе и въпреки тежката болест, с която се бори, да действа твърдо и с размах. 

Той е взел много важно решение и си позволи призив към цялото население на Великобритания, с надеждата да оправи поне малко нещата, които се случват на Острова. 

Кралят призова за взаимно уважение и разбирателство след расистките бунтове срещу мюсюлмани и мигранти във Великобритания, съобщи говорител на Бъкингамския дворец. Това е първа реакция на монарха от началото на безредиците миналата седмица, предаде Ройтерс.

Кралят благодари на полицията и другите служби за спешно реагиране за работата им по време на вълненията и приветства начина, по който общностните групи са парирали "агресията и престъпните действия от страна на шепа" лица, каза говорителят, цитиран от БТА.

Киър Стармър свика спешна среща заради протестите във Великобритания

Хиляди служители от специализираните подразделения на органите на реда ще продължат да дежурят в почивните дни, в случай че безредиците се възобновят отново след тридневното затишие.

Те избухнаха, след като в интернет се появиха фалшиви публикации, в които се твърдеше, че вероятният убиец на три малки момичета при нападение с нож на 29 юли в Саутпорт, Северозападна Англия, е ислямистки мигрант.

През 70-те години Чарлз основа благотворителната организация "Тръст на принца" (Princes Trust), която помогна на милиони млади хора да си намерят работа и за реализирането на общностни проекти. Тя продължи да работи - включително в райони, засегнати от безредиците - и след като той беше коронясан за монарх./jenata.blitz.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Крал Чарлз III не е на себе си от ужас - Звезди и шоу

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!